Bence vagy Béla lesz sikeresebb az életben?

A Legényanya című film rátóti lakosainak nem volt gondjuk a gyermek névválasztásával, a tanácselnök után mindenki a Béla nevet kapta. El tudnád képzelni a gyermeked Bélaként? Sikeres lehet-e egy Béla az életben? Vagy mindenki Bencében hisz?



A legtöbb 2007-ben született kisfiú a Bence nevet kapta, a kislányoknál pedig még mindig az Anna név a legkedveltebb. Anna és Bence már négy éve aranyérmes, derül ki a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának honlapjáról.



A dobogó második helyén fiúknál nincs változás: negyedik éve Mátéé az ezüstérem, tavaly a harmadik Levente lett. A lányok esetében az eddig második helyezett Rékát Boglárka lenyomta a harmadik helyre.

A fiúnevek 2006-os százas listáján a János, Lajos, Gyula és Károly mellett megtalálható a Krisztofer, a Szebasztián és a Brendon is. Sokan választották kislányuknak a Szonja, Dzsenifer, Amanda és Vanessza neveket is.

Aki ezeknél különlegesebb nevet adna porontyának, nézze át a Magyar Tudományos Akadémia Nyelvtudományi Intézete által közzétett anyakönyvezhető nevek listáját. A listán (még) nem szerepel a @, Kínában viszont már neveztek el így gyereket. Romániában pedig egy autókedvelő apuka SLK-nak anyakönyveztette kislányát.

Ha mégis Bélának szeretnéd elnevezni gyermeked, akkor garantáltan unikum lesz.
Oszd meg másokkal is!
Mustra