Veszélyesek lehetnek a gyerekekre az egzotikus háziállatok

Egyre gyakrabban vásárolnak házi kedvencnek a szülők hüllőket, majmokat, rágcsálókat és más egzotikus állatokat. Ezt a divatot azonban nem ajánlatos követni kisgyerekes családokban és olyanoknak, akiknek immunrendszerével probléma van - állítják amerikai szakemberek.A Pediatrics című szaklapban hétfőn megjelent közleményükben az atlantai Emory Egyetem orvosi karának kutatói beszámolnak arról, hogy bár a gyerekorvosok tisztában vannak a házi kedvencekkel kapcsolatos kockázattal, csupán 5 százalékuk tájékoztatja rendszeresen a szülőket és gyerekeket a lehetséges veszélyekről. A legtöbb hüllő például szalmonellabaktériumot hordoz, írja az MTI.A jelentés szerint az öt év alatti gyerekeknek és az immunrendszeri problémákkal küszködő embereknek kockázatos az egyre szaporodó állatsimogatók látogatása, ahol különlegesebb és ritkább állatokkal is érintkezésbe lépnek. A lehetséges gondok az allergiától a fertőző betegségek elterjedéséig vezetnek. A tanulmány szerint az egzotikus háziállatok száma 1992 óta 75 százalékkal emelkedett az Egyesült Államokban.
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.