Tüdőembóliát okozhat a fogamzásgátló

Egy Magyarországon is kapható fogamzásgátló tabletta mellékhatásai borzolják a horvát és a szlovén nők kedélyeit. A közelmúltban egy 22 éves zadari fiatalasszony hunyt el tüdőembóliában. A vizsgálat megállapította, hogy a Horvátországban Yasmin néven forgalmazott antibébitabletta okozta a betegséget.A szlovén 24 Ur című lapban több olvasó is a patikaszer mellékhatásairól, embóliáról panaszkodnak. Több nő tüneteivel hiába kért segítséget, jó ideig nem tudták megállapítani mi bajuk van. Az egyik olvasó azt írta, hogy egy hajszálon múlt az élete. Nehézlégzéssel, fulladással került kórházba. Nyugtatókat akartak neki adni, majd egy tüdőgyógyász röntgenre küldte, amikor kiderült: embóliája van. Az asszonynak azt mondták: az ő korában rendkívül ritka ez a betegség, számol ne a Független Hírügynökség.

A szlovén forgalmazó az üggyel kapcsolatban ugyanakkor azt mondja: a szer biztonságos. A mellékhatásokra pedig a dobozba tett tájékoztató hívja föl a nők figyelmét. A gyártó adatai szerint 10 ezer nőből legfeljebb 2-3 esetben jelentkezik trombózis miatti embólia.
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.