Kitolás közben teli szájjal vigyorog

Az alábbi videót többször is megnéztem, egyszerűen nem akartam elhinni, hogy így is lehet szülni. Nemhogy szenvedés nem látszik a nő arcán, egyenesen vigyorog, teli szájjal, mint aki be van kábítózva, mintha nem is őt feszítené szét a bébi, mintha csak kívülállóként nézné végig más szülését.

 



Nekiálltam az interneten hasonló videókat keresni, de hosszas kutatómunka után sem találtam még csak hasonlót sem. Egy korábbi válogatásban ugyan megfigyelhető, hogy néhány anya énekel, ringatja magát vajúdás alatt, de kitolásnál azért látható fájdalmuk, mégha nem is hisztiznek.



Kicsit olyan ez a felvétel, mintha egy amerikai filmben lenne, csak a rendezők most nem a hisztit és ordítást túlozzák el, hanem a szülés egyszerűségét. Ki ne szeretné, ha élete filmjének egyik legfontosabb jelenete a fenti módon történne? Azért rózsaszín álmokat ne kergessünk, az esetek túlnyomó többségében azért nem ilyen egyszerű és mosolygós a szülés. Akárhogy is, de a végén ott fog szuszogni a magzatmázas, gyűrött baba a mellkasunkon és akkor egy szempillantás alatt elfelejtjük a kitolást, akár kiabáltunk közben, akár nem.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek