Hétvégi programok - üzenet a recepcióról

A múlt héten sajna úgy álltak a csillagok, hogy programajánló nélkül sínylettetek otthon a négy fal között. Tanácstalanok voltatok, bizonyára láttátok a fényt az alagút végén, csak nem tudtátok, hogy merre menjetek, merre van a kijárat, s merről jön a vonat. Hiszen a Poronty nélkül megáll az élet. Mielőtt ezt mind elhinnénk (többek között én is), van egy rossz hírem, csonka lesz a „progiajánló” most is, mert megtréfált a technika, melynek amúgy sem vagyok nagymestere. Itt állok egy panzió recepcióján, s a héten már harmadszorra kunyiztam magam a gépük elé, ugyanis nekem semmilyen kapcsolat nem működik. Az okostelefonommal nem férek hozzá a szerkesztőségi rendszerhez, a laptop nem csatlakozik a helyi netre, egyszóval mit nekem XXI. század, a valóság az, hogy továbbra is csak az emberekben bízzatok! Milyen aranyosak ezek a panziósok is, a hülye turista (azaz én) bármikor bebarmolhatna a doksikba, hahaha, akár törölhetném is a foglalásunkat, szobaszámunkat, megrendelésünket, félpanziónkat, de én rendes turista vagyok, s eljátszom inkább a „bocsánat, hogy élek” lányt. Nem volt pofám, de lehetőségem sem órákat böngészni a neten, hogy hová hajtsam a Poronty drága népét, ezért inkább kaptok egy nyúlfarknyi, de tartalmas elemekből álló ajánlót, s azt a kedves javaslatot, hogy mindenki húzzon el a városból, amúgy is 35 fok lesz.



A38 Hajó Szombaton, azaz július 12-én 17 a Magyar Mesezenekar lesz látható, hallható. Teljesen ingyenes programra várják a szervezők a gyerekeket is, s a grafomán kölköcskék még rajzolósarkot is találnak a hajón. Hajóhíd nyitása 17:00 órakor lesz.

Nyár a Lánchídon Igazán mindenféle érdekes program várja az ide látogatókat szombaton és vasárnap is, számos előadóval (többek között vasárnap Méhek, szombaton pedig Méhes Csaba műsora lesz), ezen kívül láthatóak lesznek a gólyalábasok és tűzvarázslók is..

Holdudvar Augusztusig továbbra is várja a négy éves kor feletti gyerekeket a Margitszigeten a Holdudvar a gyerekekért szombat délutánonként. Minden héten más kreatív technikával ismerkedhetünk meg, például térbeli képeslap, hangszer, báb, táska, szélforgó készítéssel, egyszóval ha kreatív a gyerek, irány a Margitsziget!

VIDÉK

Miskolc, Diósgyőr A Diósgyőri várban, az Árokszínpadon Kaláka fesztivál lesz szombaton és vasárnap is 10:30-tól. Fellép a Kaláka Együttes (ki gondolta volna), Gryllus Vilmos, Simply English, Magyarpalatkai Banda.

Tiszaújváros Szombaton, a Városház téren Alma Együttes koncert lesz 14:00 órakor, hogy a fanok ne legyenek heti betevő nélkül.

Kecskemét X. Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozó a Fő téren szombaton. A találkozó célja, hogy Kecskemét gyerekeit megismertessék Európa 30 országának, több, mint 100 településének gyerekeivel, s az elmúlt 9 találkozó alkalmával több mint 10 000 gyereket láttak a szervezők vendégül. Koncertek, táncházak és különböző előadások szórakoztatják a különböző országok gyerekeit. Még több ilyen találkozót minden városba!

Balatonalmádi A Magyar Mesezenekar itt is fellép vasárnap, a Wesselényi strandon 17:00 órakor.

Szentendre A Szabadtéri Néprajzi Múzeumban szombaton szombati szöszmöszölés, vasárnap pedig tótágas vasárnap lesz a szokásos népi programokkal.

Visegrád Végül, de nem utolsósorban július 11-13-ig kerül megrendezésre idén a Visegrádi Palotajátékok, amik minden évben egyre több látogatót vonzanak, nem véletlenül. A kánikula ellenére érdemes el kirándulni ide, kicsiknek és nagyoknak egyaránt nagy élményt jelenthet a hétvége. Lesz középkori kézműves és gyerek játszóház, középkori ostromszer bemutató, Történelmi táncbemutató, Szent Korona kiállítás, lovagi torna, trubadúr verseny, íjászverseny, hétpróba, lovagi torna és még sorolhatnánk az érdekesebbnél érdekesebb programokat.

Gyerekmentes övezet

Legyetek antiszociálisak és menjetek gyerek nélkül strandra, amíg a nagyi valahová elviszi, ahol van légkondi meg valami hepaj. Úgyis mindig zsizseg a strandon és egyfolytában valamit szeretne, nyalókát, kukoricát, csúszdát, aztán nehogy napszúrást kapjon szegény, azt nem vennénk a lelkünkre, inkább majd a nagyok átvállalják helyettük.
Viccet félretéve, a héten zajlik a Hegyalja Fesztivál, Tokajra érkezve kellett erre rádöbbennünk, ahol a nép feketébe öltözve, sokan punk frizurával (pedig most írta az Index, hogy a punk halott, sőt, még annál is halottabb) izzadnak a borospincék előtt már délelőtt, s a földön fekszenek a közel sem szomjas emberek. Nem mondom, hogy harminc környékén erre vágyik az ember, a program azonban nem rossz, sőt! Juliette Lewis előzenekara lesz a Kispálnak (akik szerintem a VOLTon nem muzsikáltak akkorát, de hát minden évben van egy mumus koncert valahol), a tavalyi szigetes koncertje után bátran ajánlom a Született Gyilkosok női főszereplőjének zenekarát. Azután Bill Kapitány idén 60 éves (gyk. Deák Bill Gyula), ünnepeljetek vele a parton!
Ha van jegyetek, egy másik vízpartra is érdemes elmenni, a Balaton Soundra, jó nagy most a hiszti körülötte, ha balekok vagytok, csencselve vesztek a neten jó drágán, mert ott már tuti, hogy nem.
A hétre ennyi, időközben a recepción hosszú lett a sor, s vár rám a lángos is meg a nyíregyházi este, a legjobb, ha ti is elmentek gyorsan nyaralni!
Oszd meg másokkal is!
Mustra