Autóban hagyott gyerekért börtönt kaphat egy amerikai nő

Akár egyéves börtönbüntetést is kaphat egy anya az Egyesült Államokban, aki állítása szerint csupán két percre hagyta magára kislányát az autóban, számol be az Index. A kétgyermekes édesanya gyermekeivel egy bevásárlóközponthoz autózott, hogy az üzlet melletti gyűjtőperselybe pénzt dobjanak. Időközben eleredt az ónos eső és a kisebbik gyerek is elaludt. Az anya leparkolt a perselytől kilenc méterre és a nagyobbikkal odaszaladt. Amikor visszaértek a kocsihoz, rendőr várta őket.


Az asszonyt megbilincselték és a járőrkocsiba tuszkolták, most pedig bírósági tárgyalás vár rá. Gyermeke veszélyeztetésének vétségével és hivatali személy akadályoztatásával vádolják, utóbbival azért, mert nem akarta elárulni kislánya nevét. Ha a bíróság bűnösnek találja az anyát, akár egyéves börtönbüntetést és félmillió forintos bírságot is kaphat.

Az Egyesült Államokban gyermekek ezrei sérülnek meg és tucatjai halnak meg azért, mert szüleik felügyelet nélkül hagyják őket az autóban. Heves reakciókat váltott ki korábban a Poronty olvasóiból egy kérdés, amelyben azt firtattuk, hogy egyedül hagynák-e az autóban alvó gyermeküket néhány percre, amíg beszaladnak a nagyobbért az óvodába. A többség felelőtlennek tartotta, aki ilyet tesz, és a a 2007. év eleji újmohácsi tragédiát emlegették.
Oszd meg másokkal is!
Mustra