Napelemes a környezettudatos játék

Bár a környezetvédelemben nyilván jóval nagyobb szerepet játszik, hogy járó motorral állunk-e az iskola előtt, míg előkecmereg a gyerek, hogy textilpelenkát veszünk-e, és mennyi csomagolóanyagot hajigálunk szét magunk körül, de ha jól kereső zöld szülők vagyunk, szórakozásképp vehetünk környezettudatos és trendi játékokat is a porontyunknak.

Klikk!


A legtutibb egyértelműen a Peter Wütrich tervezte oldalkocsis motor, a Motosolino. Diófából készült, természetesen nem mérgező festékkel van befestve, és a lényeg: egy apró napelem hajtja. Vége annak az ósdi és környezetszennyező szokásnak, hogy garmadával vesszük az elemes játékot a kicsi szórakoztatására. Így legalább biztosan ő se fogyaszthatja el az elemeket, de mi se tudjuk többet azt hazudni, hogy elromlott, nem csipog/zenél többet. A motor napeleme 0,7 wattnyi napenergiát tud tárolni. Potom 70 euróért (17 ezer forint) a mienk lehet.

Ha úgy látjuk, nem a napelemé, hanem a hidrogén meghajtású kocsié a jövő, ne habozzunk beruházni egy mini hidrogénes versenyautóba. Kapunk hozzá egy töltő állomást, és nem kell elemet sem cserélni, mert tiszta hidrogénnel megy. Igazi kis üzemanyag-tartálya van, és egy kis napelem is jár hozzá. A gyereknek csak fel kell töltenie a tartályt vízzel és megnyomni a egy gombot, hogy a kocsi száz méternyi egyenes úton végigteperjen. Nem sajnálhatunk ezért egy száz dollárost (szintén 17 ezer), ugye? Apa is örülni fog neki garantáltan.

Kicsit bugyutább, de olcsóbb játékszer a napelemes helikopter. A szépen kialakított fa helikopter propellerébe van beépítve a napelem. Tegyük ki a napra, és a napelem feltöltődve meghajtja a propellert. Sajna a helikopter nem repül fel tőle, de megtanulhatjuk, milyen is a környezetbarát energia-felhasználás, miközben elnézegetjük a pörgő szárnyakat. Harminc dollár, azaz 5200 forint.

A gyerekek (és az infantilis férjem) valamiért szeretik a zseblámpákat és a bicskákat. Biztos azért, mert a kalandfilmekben is ezekkel lehet túlélni. Mindenesetre ebből is van öntöltős: ezeknek a gagyi külsejű műanyag állatoknak egyrészt világít a fejük, másrészt a testük szorongatásától feltöltődnek. Nagyon szexi. Az ára is barátságos, 1700 forint körül van.

Forrás: Babygadget

Oszd meg másokkal is!
Címkék

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek