Hétvégi programajánló - mindenki szabadságra ment

Karácsony és szilveszter között mindenki szabadságra ment – legalábbis a gyerekprogram-szervezők bizonyosan, pedig elkéne a fedett szórakoztatás, mert kevesen merészkedünk ki a mínusz öt fokban hosszabb időre a szabadba, bent pedig hamar kitör a mozgáshiány okozta hisztéria az egész családon.


Ha nem ununk még a Millenárisra vándorolni, ezúttal is őket ajánljuk, mert náluk a szokásos családi szombat ilyenkor is megtartatik, de cselesen pénteken: délelőtt zsonglőrködés és Mazsola, Für Anikó előadásában. Tizenkettőkor koccintás és virsli, hiszen gyerekszilveszter van! Majd csupa olyan bulijáték, amely a kísérő szülőkben nosztalgikus érzéseket kelthet: az újságpapíron táncolás például tipikus alkalma a tizenkevés éves pasizásnak, üvegezés nem lesz, de lehet, hogy bepróbálkozhatunk vele. Délután rajzfilmek egyedi táncosait utánozhatjuk, Balu seggriszálását és Shrek behemót szerelmi táncát például. Ötkor tüzijáték.

A rohangászós oviskorúaknak való a Játszószázház és a Fedett Játszótér. Mindkettőben ugrálóvár, óriáscsúszda, falmászás és akadálypályák várják az energiabombákat. Az előbbi a Százház utcában a Sportcsarnokban van nyitva tíztől hatig, utóbbi csak szombaton tíztől egyig a Villányi út 27-ben. A Százház utcában vasárnap még pantomimozás is lesz. Végül a kellően kifárasztott gyerekeket csak be kell pöccintenünk félájultan az ágyba este.

Ha elmélyülésre hajlamosabb nagyobb gyerekünk van, vihetjük múzeumba. Az obligát érdekességek, mint a közlekdés és a természet mellett ajánljuk a Petőfi Irodalmi Múzeum Éljen a Grund! című összeállítását, amely a 100 éve megjelent Molnár Ferenc-regényt ünnepli. A könyv alapján megtervezett interaktív kiállításban megjelennek a helyszínek, a korabeli Budapest és Molnár Ferenc gyerekkora.

Kis kirándulással elmehetünk a Nagytétényi Kastélymúzeumba. Egyrészt, mert Nagytétény jó hely, másrészt mert szép a Kastélymúzeum, harmadrészt mert újévi-karácsonyi felfordulás van benne. Az ötszáz év lakókörnyezetét bemutató állandó kiállítás enteriőrjeiben találunk 29 fenyőfát, ezeket több mint 40 kiváló kortárs magyar iparművész (textil- és üvegtervezők, keramikusok, ötvösök, jelmeztervezők, belsőépítész, bőrművesek, és grafikusművész) varázsolták karácsonyfává. Az egyedi, kifejezetten erre az alkalomra készült fenyőfadíszeket csodálva mi is elmerülhetünk egy pillanatra a mesterien megmunkált anyagok, szép formák és a szemet gyönyörködtető színek világában. Fellép a Megaron Pantomimegyüttes is: szombaton háromkor a Mese a hetedhétfejű sárkányról-t, vasárnap ugyanekkora Mese a zöld disznóról-t adják elő. 

 


Oszd meg másokkal is!
Érdekességek