Hétvégi programok: csendesülés vagy ugrálóvár?

Még mielőtt minden gyerekprogramot elborítana a zizegős piros nejlon és a fehér vatta, elszöszölhetünk a mesék és varázslatok világában a legkülönbözőbb szakavatott gyerekszórakoztatók vezetésével.


A szokásos Marczibányi tér – Millenáris – Kossuth Klub háromszög megint egyaránt nyújt mesét és kézműveskedést. A Marczibányin varázslás, repülés és átváltozás lesz, sok játékkal, szerepjátékkal és diavetítéssel (semmi drog!), Sándor Ildikó vezetésével, mindez szombaton.

A Millenárison már a karácsony jegyében gyertyakészítés és adventi koszorú fonás lesz. Utána folyamatos magyar népi mindenféle: Égigérő fa a bábszínházban, Árgyélusék szerencsétlenkedése, majd egymásra találása diafilmen, végül az Alma együttes fergeteges interaktív koncertje megzenésített versekkel, mutogatós, felelgetős játékokkal. Vasárnap tíztől napnyugtáig és még tovább is.

A Kossuth Klubban szombaton tizenegykor Gryllus Biciklizős lemeze – hiába, haladni kell a korral, manapság csak az nem biciklizik, akinek nem engedik a gonosz szülei. Vasárnap a Gágogó klubban Libatoll játszóműhely és hangszerbemutató.

Akik inkább nézik, mint csinálják, azok sem maradnak hoppon: a Kolibri Fészekben vasárnap fél tízkor és tizenegykor Kukucs, egy bölcsiseknek szóló színdarab. Mindenhova belesünk és bekopogunk, hogy jót mulassanak a legkisebbek is. A Holdvilág Kamaraszínházban pedig, ugyancsak vasárnap Kiskacsa fürdik címen bábos játék a kicsit nagyobb ovisoknak, ahol is kiderül, hogy miért unatkoznak a kacsák gyerekek nélkül, illetve hogyan kell kacsát szórakoztatni.

A Fonóban a cigány mitológiába vonódhatnak be az erre fogékony gyerkőcök: vasárnap tizenegykor A Nap és a Hold kiszabadítása, azaz élő muzsikával kísért cigány legendamese az idők kezdetéről, a Nap s a Hold égre kerüléséről. Ekkoron történt, hogy a fényességekért vívott viadalban a cigányembert a Nap barnára sütötte, a fehér embert meg a Hold sápadttá tette… Óriásbábok, maskurák jelengetésével előadott mitikus történetre számítsunk.

Ugyan a hétfő már nem hétvége, de ha tehetjük, hurcoljuk el porontyunkat a Cimbora Friss tinta című előadására a Táncsics Művelődési Központba (1238 Budapest, Grassalkovich út 122-124. Tel.:06 1 286-0262). Ovisoknak tízkor, kisiskolásoknak kettőkor kezdődik az előadás. A zenés-versmondó program a címben szereplő, kortárs költők verseit tartalmazó irodalmi gyűjtemény alapján készült.

Ha a gyermekünk nem az az egy helyben ülő típus, akkor két lehetőséget ajánlunk: ha mi magunk is szívesen ugrabugrálunk, akkor menjünk együtt a Csillagszemű családi táncházba, vasárnap ötre a Fonóba. Tímár Sándor és a Téka lesz segítségünkre a tánctanulásban, de ez nem minden: a tánctanuláson kívül a program fontos részei az izgalmas, vetítéssel illusztrált néprajzi előadás, a népi gyermekjátékok, a kézműves szöszmötölés és a közös éneklés.

Ha mi magunk inkább csak ücsörögnénk, míg az aprónép a nyakát szegi, akkor irány a Megajátszóház, ahol hatalmas ugrálóvárak, gumiizék, versenyek és rohangáló helyek várják a kicsiket. Szombaton a budafoki BMTE Sportcsarnokban, vasárnap pedig Pestszentimrén, a Sportcsarnokban.

Ezután biztos nem lesz gond az esti altatásból.

A Peter Pan On Ice jégshow felszerelését szállító kamionok a bulgáriai árvizek miatt hatalmas késéssel érkeznek Budapestre, aminek következtében a társulat a Papp László Sportarénába meghirdetett péntek esti előadást nem tudja megtartani. A további 5 budapesti műsort szombaton és vasárnap a meghirdetett időpontoknak megfelelően tartják meg. A mesejáték pénteki jegyei díjmentesen átválthatók bármelyik előadásra egész hétvégén a Budapest Sportaréna jegypénztárában, illetve a Ticketpro jegyközpontban a VII. Károly krt. 9 sz. alatt. További információk: (1) 555-5515

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek