Aláírásokkal tiltakoznak az otthonszülési javaslat ellen

Közéleti személyiségek írták alá azt a petíciót, amelyben arra kérik az Egészségügyi Minisztériumot, vonja vissza az otthon szülés szabályozására tervezett szempontrendszert és a jogalkotásban támaszkodjon a bábákra.


A Szülők a Szabad Születésért Társaság honlapján közzétett petíciót eddig több mint 180 ismert személyiség, köztük írók, költők, színészek, zenészek és újságírók írták alá. Megállapításuk szerint a készülő szabályozás csak látszólag legalizálja az otthon szülést, és nem szolgálja a bábák, az anyák és a babák érdekeit.

Véleményük szerint a törvény tervezéséban kórházi szülészekre támaszkodni hiba, hiszen aki még nem kísért otthon szülést, nem tudja megalkotni annak feltételrendszerét. Érthetetlen, hogy az egészségügyi tárca miért ragaszkodik ahhoz, hogy orvos legyen jelen az otthon szülésnél. Az állam dolga az lenne, hogy támogassa azokat a nőket, akik otthon szeretnék világra hozni gyermeküket és ne kényszerítse őket mondvacsinált indokokkal kórházba.
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.