Visszahívják a hazai Bindeez játékokat is

A magyarországi forgalmazó még csütörtökön megteszi az intézkedéseket a Bindeez kreatív készségfejlesztő játék visszahívásáról - mondta Kathi Attila, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) főosztályvezetője az MTI-nek.

Ausztráliában szerdán kimutatták, hogy a gyerekek számára készített játékban található gyöngyök egészségre káros, kábítószer jellegű anyagot tartalmaznak. Kathi Attila elmondta: a fogyasztóvédők ellenőrzik, hogy a terméket valóban visszahívják-e a magyarországi boltokból, illetve az internetről.Már most több nagy online játékáruház weboldaláról eltávolították a veszélyes gyerekjátékot, de még akad néhány internetes bolt, ahol rendelhető a termék. A Régió Játékáruház munkatársától megtudtuk, hogy a játékot a hazai forgalmazó elküldte bevizsgáltatni a KERMI-be, jelenleg ugyanis egy olaszországi vizsgálat alapján vették le a polcokról.

Az áruház munkatársának tanácsa szerint aki vásárolt a Bindeez játékokból, ne használja a terméket addig, amíg meg nem érkezik a KERMI eredménye (körülbelül egy hét), de természetesen a boltok visszaveszik a már kibontott és használt játékokat is.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.