Geréb Ágnest elítélték

Geréb Ágnest, az otthon szülést pártoló orvost a szülész-nőgyógyász foglalkozástól a foglalkozási szabályok megsértése miatt jogerősen három évre eltiltotta a Fővárosi Ítélőtábla pénteken hozott határozatában, írja az MTI. 

Geréb Ágnes ellen az volt a vád, hogy megsértette a foglalkozási szabályokat egy 2000 márciusában lezajlott otthon szülésnél, ahol szakorvosi segítséget nyújtott. A vád alól az első fokon eljáró bíróság felmentette, a másodfokon eljáró viszont bűnösnek mondta ki. A jog szerint ha a két bíróság ellentétes ítéletet hoz, lehetőség van a harmadfokú tárgyalásra, amelyet a Fővárosi Ítélőtábla folytatott le pénteken.

A bíróság jogerős végzésében helybenhagyta a másodfokon született ítéletet, amelyben foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt három évre eltiltották a szülész-nőgyógyász szakma gyakorlásától a vádlottat.

Az ügyről itt és itt olvashattatok a Porontyon. Információk és cikkek Geréb Ágnesről a Velveten itt.
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.