Barbie megtanít szórni a pénzt

Amerikában korán kezdik a való világhoz szoktatást: az ötéveseknek már mini hitelkártyát és leolvasót kínál a Mattel. Persze Barbie-rózsaszínben, ahogy kell.

A Barbie Divatláz Butik néven árult játék, mint neve is mutatja, egy rózsaszín plasztikból fröccsöntött ruházati boltocska. A dobozban a forgó kirakati ruhafogas mellett három öltözet ruha is található, valamint egy pénztárpult pénztárgéppel és hitelkártyaolvasóval.

Az igazán durva az, hogy a hitelkártya tényleg működik: lehúzásnál kiírja, hogy mennyi pénz van rajta, egyenlegünk pedig minden egyes vásárlásnál egyre kevesebb lesz.


Hogy azonban a kislányok ne találkozzanak túl korán a szüleik által jól ismert hó végi érzéssel, az ő kártyájuk automatikusan feltöltődik, miután elfogyott róla a pénz.

A 40 dolláros játék így rászoktatja őket a hitelkártyák használatára anélkül, hogy megismertetné őket a hitelfelvétel hátrányaival. Persze a gyerekek amúgy is hozzászoktak, hogy nem a saját pénzüket költik, de ezzel a játékkal aztán biztosan nem fogjuk őket takarékoskodásra nevelni.
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.