Gyerekmancsoktól óvjuk a könyveket!

Igaz, a könyv arra való, hogy lapozgassuk, olvassunk belőle a gyerekeknek, de van olyan, amikor az ember szinte sajnálja levenni a polcról, fél, hogy meggyűrődnek selymes lapjai és fénye megfakul.

Ilyen két könyvvel találkoztam a minap. Egyszer felolvastam a gyerekeknek mindkét mesét, megnézegettük a képeket, majd feltettem a könyvespolc legmagasabb részére, hogy véletlenül se érjék el a lányaim. Néha, mikor már alszanak, leveszem és megszagolgatom újra a lapokat, beszívva az isteni könyvillatot.

A Pauli, rosszcsont Pauli! egy szeleburdi, huncut nyusziról szól, aki családja tagjainak okoz kellemetlen meglepetéseket, és féktelenségének köszönhetően akaratlanul is folyton rossz fát tesz a tűzre. Egy napon meg kell tanulnia, hogy helyre kell hoznia az okozott károkat.


Az Ide nekem a Holdat! főhőse pedig egy vakond, aki a fejébe veszi, hogy leszedi az égről a Holdat, mert olyan szépen csillog. Hiába figyelmeztetik az erdő lakói, hogy nem fog neki sikerülni, ám Vakondok nem adja fel könnyen.

A történetek nem túl hosszúak, az esti meséléshez ideálisak, feltéve, ha távol tudjuk tartani a gyerekmancsokat a fényes lapoktól.

Brigitte Weninger, Eve Tharlet: Pauli, rosszcsont Pauli!
Naphegy Kiadó, 2007.
1990 Ft

Jonathan Emmelt, Vanessa Cabban: Ide nekem a Holdat!
Naphegy Kiadó, 2007.
2250 Ft.
Oszd meg másokkal is!
Mustra