Vegyen domain nevet újszülöttjének!

Egyre nagyobb divat az Egyesült Államokban, hogy az újszülötteknek domain-nevet és e-mail címet ajándékoznak, írja az MTI. Néhány amerikai cég az idők szavának engedelmeskedve arra szakosodott, hogy mérsékelt árért szabad domain-neveket ajánlgat az újdonsült szülőknek, valamint a családot megörvendeztetni kívánó rokonoknak és barátoknak - olvasható a Membrana című orosz hírportálon.


Némely szülő gyermeke névválasztásakor azt is ellenőrzi, hogy szabad-e a megfelelő domain-név. Így tett az arizonai illetőségű Mark Pankow ötödik gyermeke születésekor, amikor gyorsan kiderítette, hogy szabad-e a BennettPankow.com című domain, majd gyorsan megvette.

Az eset nem egyedi, a szokás gyorsan terjed. A szülők ugyanis aggódnak, hogy amire a csemetéjűk felcseperedik és használni tudná a domainjét, a megfelelő nevek már foglaltak lesznek.

Ugyanez vonatkozik a "közönséges" e-mail címekre is, hiszen ki szeretné, ha személyes elektronikus postaládája JohnSmith24-es lenne, viszont megfelelőnek látszik a JohnSmith cím. A boldog szülők gyorsan igyekeznek az olyan e-mail címeket lefoglalni, amelyek pontosan megfelelnek csemetéjük nevének. Némelyek az újszülött névének kiválasztásnál azt is mérlegelik, hogy az könnyen megjegyezhető legyen elektronikus címként.

Az újdonság pártolói szerint az ilyen szülők igen bölcsen cselekednek, hiszen korunkban a világháló egyre nagyobb szerepet játszik nemcsak a felnőttek, hanem a gyerekek életében is. Különösen igaz ez az Egyesült Államokra, ahol már 2003-ban a gyerekek 90 százaléka használta a számítógépet, írja az MTI.

"A saját domain-név megfelelő kiindulópont lehet az online személyiség kialakulásában" - állítja Warren Adelman, a GoDaddy.com (HajráPapa.com) társaság elnöke.

Kíváncsiak vagyunk, itthon az amerikai mintára mikor kezdik el felvásárolni a domain-neveket az előrelátó szülők. A gyakori nevű gyerekek, például Kovács Bence, Nagy Zoltán, Kis Anna, Horváth Gábor szülei máris elkéstek.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek