Korai nemi érést okozhatnak egyes élelmiszerek

Nyolcéves kisfiú bozontos szakállal, teltkarcsú általános iskolás lányka és a többi furcsa gyermek hosszú sora vár mindennap a Chongqing-i Gyermekkórház koraérett gyermekeket ápoló osztálya előtt.


„Mára gyakori problémává vált a szexuális fejlődés túl korai kezdete” – mondta Dr. Lei Peiyun, a kórház egyik orvosa. A nyári szünet alatt naponta megjelenő százegynéhány gyermek 30 százaléka valóban koraérett, és 60 százalékuk lány. Az elmúlt években ugrásszerűen megnövekedett az ezzel a problémával küszködő gyermekek száma: még 1990-ben, a klinika indulásakor 20-30 beteget kezeltek évente, 1998-ra ez a szám már 300-ra, 2004-re pedig 1000-re emelkedett. Idén 2000 beteg várható, írja a MediPress.

Lányoknál nyolc, fiúknál tíz éves kor előtt megkezdődött szexuális fejlődés esetén beszélünk koraérésről, ami megzavarja a normál testalkat kialakulását, és olyan pszichológiai problémákat okoz, mint a félelem és a félénkség. Lei doktor szerint az ok a táplálkozásban keresendő. Ezek a gyermekek tenyésztett állatok húsán, mint a csirke és az angolna, erősítőitalokon, mint a méhpempő és a tehén előtej és érlelt zöldségeken nőttek fel. Az ilyen ételekben és erősítőitalokban található nagymértékű hormon-, antibiotikum- és adalékanyag-fogyasztás a betegség közvetlen okozói. Ráadásul a médiában egyre elterjedtebb a szexualitás sugárzása, és ez sem tesz jót. Az orvos szerint a bioételek fogyasztása az erősítőitalok teljes mellőzésével talán megoldhatná a problémát.
Oszd meg másokkal is!
Mustra