Hétvégi táncórák idősebbeknek és fiatalabbaknak

A következő hétvégét mindenképp a mozgás és a zene témakörében érdemes eltölteni, ha családi kimozdulásra vágyunk, legalábbis ami Budapestet illeti.  Persze nem a dzsudózásra gondoltunk, hanem a táncra, színházra, és egyéb mozgásformákra.

Elsőhelyen ajánljuk ezért a Marczibányi téri Szabadidő Központ Kőketánc Gyermektáncházát, ahol egész picik, már egyévesek is rophatják a népzenére, Sándor Ildikó segítségeével. Ha még nem tud járni a gyerek, csak kössük anya vagy apa hasára, úgy is élvezni fogja a mozgást, mi meg garantáltan megerősődünk a foglalkozás végére! Aki szeret mondókázni, gyerekdalokat dudorászni, annak ideális program, vasárnap délelőtt tíztől délig. (Majd a nagyi megfőzi otthon az ebédet!)

Ugyanitt szombaton tíztől egyig az eggyel nagyobb korosztály (9-12 évesek) mozoghatja ki magából a heti feszültséget, ha nem is tánccal, de egy jó kis drámajátékkal. Képzelt világban, kikerülve a hétköznapokból mindenki szabadjára engedheti a fantáziáját egy kcsiit a színház fikciós terében.

Aki még nem volt a Francia Utcabálban, az azért menjen el, aki volt, azt meg úgyis visszahúzza a szíve, a frenetikus délies hangulat no meg az ellenállhatatlan ízek. Kisgyerekeseknek külön előny, hogy délután is mehetnek koncertre. A cikk írója pár éve itt evett először fekete kagylót natúr, amit azóta se szeret, viszont a sajtok kiválóak, a szórakoztató mesterek szintúgy, a francia muzsikát csak dicsérni lehet. Víz legyen nálunk, mert a sorok hosszúak, a meleg meg a rakparton többnyire nagy. Részletes program itt kiemelten családi program a táncoktatás, végre a szülőkön is jót nevethetünk, a pantomimezés. Ha előbb délután elmegyünk a bretagne-i néptáncoktatásra, akkor profi táncosként rophatjuk a rákövetkező koncerten. Nagyobbaknak Specko Jedno és Cabaret Medrano - garantáltan kibulizzuk magunkat, méghozzá vasárnap délután ötkor.

A mozgás más oldalával ismerkedhetünk meg a Millenáris Park interaktív kiállításán az Ability Parkban. Játékosan megkóstolhatják az egészségesek, hogy milyen vaknak, süketnek, értelmi fogyatékosnak, vagy mozgáskorlátozottnak lenni - milyen nehézségekkel szállnak nap mint nap szembe, milyen örömeik vannak, milyen az életük. Érdemes megtudni mindezt, mert ez hoz közelebb bennünket hozzájuk, megértjük és elfogadjuk őket - nem jövünk zavarba, hogy hogyan is éljünk együtt, ha kicsit átkukucskáltunk a másik oldalra.

Ha már nagyon elfáradtunk, irány az A38 mesehajó szombat este fél hétkor! Hátha elringatja a gyerekeket a duruzsolás, zene és a Duna hullámai. Ők legalább kialusszák magukat, míg hazaérünk, és így újúlt erővel léphetnek az altatás/lefekvés harcmezejére.

Oszd meg másokkal is!
Mustra