Nyaraljon együtt a gyerek és a kutya!

A Top Mancs Kutyaiskola és az ELTE Etológia Tanszéke idén már harmadik alkalommal, egy hetes kutyás tábort szervez Dombrádon, a Tisza-parton, július 9-15 között.

A tábor programjait az Etológia Tanszék munkatársai (egyetemi oktatók, hallgatók) és a Top Mancs Kutyaiskola kiképzői szervezik. A kutyák és gazdáik vidám nyaralásán és közös kikapcsolódásán kívül a tábor célja a korszerű kutyaneveléssel és a kutyák viselkedésének tudományos alapjaival kapcsolatos ismeretek átadása.

A résztvevők délelőttönként kis csoportokban, a kiképzők segítségével elsajátíthatták a kutyakiképzés alapjait, alapfokú engedelmességi feladatokat gyakorolhatnak, illetve a kiképzők egyéni problémák megoldásában személyre szabott tanácsokkal segítik a gazdákat.



A délután folyamán a táborozók - a legújabb tudományos eredményeken alapuló - ismeretterjesztő előadásokat hallgathatnak a kutya viselkedéséről, speciális kutyakiképzési módszerekről (pl. klikkertréning, terápiáskutya-képzés) és speciális munkakutyákról (mentő-, rendőr-, vakvezető kutya), akiknek munkáját élő bemutató során is megtekinthetik. Az etológiai ismeretterjesztő előadásokon megismerkedhetnek az etológia alapszemléletével, hogyan látja egy etológus-kutató az állatokat, bepillantást nyerhetnek az ELTE Etológia Tanszék kutyákkal és farkasokkal kapcsolatos kutatásaiba, beszélgethetnek a „Farkaslesen” Nemzetközi Tudományos filmszemlén első díjat nyert természetfilm készítőivel.

A táborlakók kutyakiképzési előadásokon egy szabadtéri kutyás sport, az agility alapjaival is megismerkedhetnek, és természetesen, naponta lehetőségük lesz az agility kipróbálására-gyakorlására kezdő, haladó és versenyszinten.

Az etológusok munkájába nemcsak előadásokon nyerhetnek bepillantást, hanem kutyájukkal közösen részt is vehetnek az ELTE Etológia Tanszék szakdolgozóinak és doktorandusz hallgatóinak a vizsgálataiban. Minden résztvevő a tábor első napján játékos tájékoztató füzetet kap a viselkedési tesztekről, ez alapján döntheti el, hogy melyiket próbálná ki szívesen. A vizsgálatot végző kutatók - az adott teszthelyzetben megfigyelhető viselkedésük alapján - minden kutyáról rövid, egyéni jellemzést adnak.

Este kötetlen programok, videózás, bográcsozás várja a táborozókat, valamint terelési, vadászati és rendőrkutya bemutatók, közös strandolás. A tábor költsége a szállást, az üdülési díjat, a kiképzést és a programok árát tartalmazza.  (Lehetőség van üdülési csekkel is fizetni.)

A tábor díja azoknak, akik szobában/faházban kívánnak lakni: 33.000 Ft.
A tábor díja azoknak, akik saját sátorral jönnek: 25.000 Ft.

A táborral kapcsolatos kérdéseiddel hívd a 06-70-577-3219 (Erdőhegyi Ágnes)
vagy a 06-20-540-9126 (Klausz Barbara) számokat.

További információ: http://www.topmancs.hu

A táborba 12 éves kortól lehet jelentkezni.
Szervező: Top Mancs Kutyaiskola
Tudományos együttműködő partner: ELTE Etológia Tanszék Családi Kutya Program

Oszd meg másokkal is!
Mustra