Építsünk kuckót!

Ha van egy szabad délelőttünk és egy háromtól hat éves gyermekünk, valamint egy kellő méretű gyerekszobánk/nappalink, akkor nagyszerű játék a gyerekkuckó készítés. Tudom, tudom, ma már készen is lehet kapni, de csinálni sokkal jobb.

  • Először is szerezni kell egy nagy hűtős dobozt. Vagy nagyáruházban, vagy MÉHben lehet kunyizni, illetve csöves bácsitól/nénitől megvenni. Ha megvan, túl vagyunk a nehezén.
  • A hasáb alapja lesz az ajtó. Ha rozoga a doboz, ragasszunk bele univerzális ragasztóval léceket, rögzítésképp! (Mindenféle famaradék, szegőléc, polc darab megteszi, de ha semmink nincs, akkor próbálkozhatunk alumínium függönyrúddal, bottal, bármivel, ami nem szúr és nem szálkás.)
  • A kuckó oldalára vágjunk ablakokat: akkorát, hogy ne tudjon beleszorulni a gyerekfeje, de ne is essen szét a tartása, tehát ne franciaablak legyen. Belülről béleljük ki valami mintás maradék anyaggal, pokróccal, lepedővel, és költöztessünk bele pár játékot.
  • Most jön a legjobb, a kifestés: a doboz falára vastag ecsettel, élénk színű temperával mindenféle absztrakt és figurális mintákat kenhetünk fel a gyerkőccel, tenyérnyom, lábnyom is szóba jöhet, mert a maszatolás mindig élvezet. Ha megszáradt a fal, beköltözhet a kis lakó játszani.

Ha nem szeretnénk ekkor felhajtást csinálni, illetve nincs helyünk sem, akkor készítsünk kuckót a babáknak! Egy kisebb dobozra (valami háztartási eszközét) vágjunk ablakokat, ragaszthatunk rá keménypapírból tetőt, vécépapírgurigából kéményt! Ragasszuk be papírral, és fessünk rá együtt mintát. Ha nem festeni akarunk, színes csomagolópapírokból is alkothatunk valamit az oldalára. Nagyszerű lakás lesz a babáknak, mindenféle kis figuráknak, ráadásul utólag bútorokkal bővíthető.

Oszd meg másokkal is!
Mustra