Halványan dereng az esti mese

Nem szeretem a világító-zenélő csodakönyveket, mert szerintem elterelik a figyelmet a meséről, a lányaim viszont rajongtak ezért a könyvért, amely bágyadtan világított és zenélt, miközben olvastam belőle nekik az ágyban. Két hétig örülhettek esténként, akkor lemerült az elem és a kellemes dallam először nyekergéssé vált, majd végleg elcsendesedett.

A Jó éjszakát, babanyuszi! című könyv felnőtt szemmel kissé bárgyú, oldalanként négysoros versszak található benne, néhol erőltetett rímekkel. A nyolc versszakot néhány felolvasás után már kívülről is el lehet mondani. A vers egy kisnyúl lefekvéshez készülődését meséli el, a könyv hátoldalán található gombot megnyomva pedig a könyvön található műanyag hold és csillag villog halványan, miközben kellemes dallam szól.


A lányaim imádták a kis történetet, két hétig minden este ezt a könyvet kellett levennem a polcról az esti meséhez. Először megkönnyebbültem, hogy lemerült az elem, azt gondoltam, végre lesz egy kis változatosság és mesélhetek újra Finduszról vagy a három kismalacról. A meglepetés akkor ért, amikor annak ellenére, hogy a könyv nem világított és nem zenélt már, mégis ezt kérték a gyerekek este.

Frédérique Tugault: Szép álmokat, Babanyuszi!
Alexandra Kiadó, 2005.
Ár: 2999 Ft, kedvezményes ár: 2249 Ft.
Oszd meg másokkal is!
Mustra