Gyermekáldás: tervezett vagy becsúszott?

Van, aki hosszú ideig reménykedik minden hónapban, hogy végre valóra válik az álma és pozitív lesz a teszt. Van, aki a sorsra bízza a terhességet: akkor jön a baba, amikor akar. És van, aki egyáltalán nem szándékozott szaporodni, és hidegzuhanyként éri a hír: gyermeket vár. Gondos tervezés előzi meg a várandósságot vagy minden a véletlen műve? Heti kérdés.


Amikor januárban abbahagytam a gyógyszert, úgy hittem, biztosan sok időbe fog telni, amíg terhes leszek (fogalmam nincs, hogy ezt miből gondoltam). Szép tervünk volt: nyár derekán esküvő, közös lakásvásárlás, és majd jön a gyerek, amikor jön. Ehhez képest az első adandó alkalommal teherbe estem, ami borított mindent: esküvőt átszervezni nyár elejére, lakásvásárlást megsürgetni, és úgy egyáltalán: felkészülni az új életre.

Amikor Hannáék elhatározták, hogy itt az ideje a gyermekvállalásnak, a gyógyszer abbahagyása után rögtön bejelentkezett Lea. Egy másik barátnőmék több mint egy évet vártak mindkét gyermekükre, és olyan ismerősöm is van, aki nem tervezte a babát, de nagyon örült a jövevénynek.

Tudatosan terveztétek a babát vagy becsúszott?
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.