Rákattant a csemete az egérovira

Amikor kicsi voltam, kedvenc elfoglaltságom a Most légy okos, Domokos című foglalkoztató füzet olvasása és kitöltése volt. Napjainkban számtalan kiadvány közül válogathatunk: ha csemeténk rákap a foglalkoztató füzetekre, majd nem győzzük finanszírozni új hobbiját.


Négyéves lányom az Egér-ovi című sorozatra kattant rá, szinte naponta vesszük elő a füzeteket és oldjuk meg a feladatokat. A kiadványok egy-egy témát járnak körbe, a jelenlegi három kedvenc a Szülinap, a Játszótér és a Falu témakörével foglalkozó darabok. Kapható még Vonat, Tűzoltóság, Állatkert című kötet is.

A füzetekben egy mókás kisegér kalauzol végig az adott témával kapcsolatos feladatokon, amelyeket 4-8 éves korú gyermekeknek ajánlanak. A kisebbek életkoruknak megfelelően kissé nehezen oldják meg a feladatokat, de mire való egy anya (vagy apa), ha nem arra, hogy segítsen megtanulni a gyereknek logikusan gondolkozni?

A kötetekben éppúgy találhatók rajzos feladatok, amelyekben különböző formákat kell alkotni, mint színeznivalók, azonos funkciójú tárgyak kiválasztása, összeillő képek párosítása, mese képeinek sorrendbe állítása és elmesélése, hibakeresés, és megannyi érdekes és izgalmas feladat.

Nem ajánlom annak a szülőnek, aki nem szeret leülni a gyerek mellé rajzolgatni és felolvasni a feladványokat: az olvasni nem tudó csemete nem sok mindent fog tudni kezdeni a füzettel a színezgetésen és firkáláson kívül. Végül egy tipp: ha grafitceruzával karikázunk és oldjuk meg a feladatokat, kiradírozhatók a megoldások és később újra kitölthetők a füzetek.

Egér-ovi – Játékos feladatok óvodásoknak
Tessloff&Babilon Könyvkiadó, 2006.
560 Ft, akciós ár: 532 Ft
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek