Tépőzárral rögzíthető újszülöttek

Egy élelmes amerikai babaruha-tervező sajátos gyermekcsomagolási megoldással rukkolt elő, melyet baby bonkie-nak keresztelt el. Hogy mi az a baby bonkie? Voltaképpen egy tépőzáras pólya, de tekinthetjük a hálózsák és a pokróc keresztezésének is. De a legjobban az ábra alapján érthetik meg: a bonkie az ilyen, és kész. Egészen pici gyerekeknek készült, akik nyugodtabban alszanak szorosan bebugyolálva.

Az újszülötteket megnyugtatja a méhbeli állapothoz hasonló, szoros és puha ruházat vagy takaró, erre az elvre alapulva pólyázzák évezredek óta a babákat. A pólyák hátránya azonban, hogy bonyolult ki- és becsomagolni a gyereket. A hálózsák ebből a szempontból jobb, viszont sosem lesz annyira szoros (ne is legyen), mint a pólya. A baby bonkie-ba viszont csak belerakjuk a gyereket, rátépőzárazzuk a két fület, és máris bepólyáztuk, vagyis bonkie-ztuk. Méreténél fogva hat hónapos korig használható, és olyan meleg, hogy a bébire elég csak egy pelenkát adni alá.


Az ötven dolláros zsákfélét harmincháromféle színben árulják az online áruházak, létezik pamutból készült nyári és műszőrme galléros, műszálas anyagból készült téli változata is.