Hastáncosnők segítettek legyőzni a háromfejű sárkányt

Kígyózó sorok a pénztárnál és a bejáratnál, a jegyek már jóval a délutáni előadás kezdete előtt elfogytak. A szerencsések, akik bejutottak a Millenáris Teátrumba a Kolompos együttes lemezbemutató koncertjére, Vitéz Levente mesés utazásán vehettek részt, melyben szerepet kaptak a nézőtéren ülő apróságok is.


A teremben egy gombostűt sem lehetett volna leejteni, a színpad előtti párnákon ücsörgő gyermekek úgy néztek ki, mint egy hatalmas, mozgó, színes szőnyeg és úgy zsongtak, mint egy felbolydult méhkas. Akkor csöndesedtek el, mikor a Kolompos együttes játszani kezdett.

Az előadás elején népviseletbe öltözött táncosok járták el az Apák táncát, a tököli Hagyományőrző Óvoda kis csoportjának táncbemutatója után pedig ének, hegedű, cimbalom, nagybőgő és dob kíséretével elkezdődött a zenés mesejáték.

Vitéz Levente elindult, hogy megküzdjön a háromfejű sárkánnyal és kiszabadítsa fogságából a Szomorú Királykisasszonyt. Útja közben a nézőtérről válogatott kis szereplőkkel: hastáncosnőkkel, indiánokkal és magyar menyecskékkel találkozott, akik varázslatos tárgyakat ajándékoztak neki, hogy segítségükkel legyőzze a sárkányt. A főhős végül kiszabadította a királylányt, aki már nem is volt szomorú, és örömükben táncba hívtak mindenkit, aki jelen volt.

Így alakult a terem hatalmas táncházzá, ropták kicsik és nagyok, míg a mulatság alatt az előadás legifjabb nézője, egy kéthónapos bébi a kiadós szopizás után édesdeden aludt mamája kendőjében.

Lányom ugyan nem akart színpadon szerepelni, mint Ricsi nevű kis barátja, aki indiánt alakított, ő csak mellettem pörgött-forgott a népzenére, hazafelé pedig közölte, hogy nagyon tetszett neki az előadás, bár kissé hangos volt.

A Kolompos együttes Vitéz Levente című cédéje 3500 forintért rendelhető meg a zenekar honlapján. A CD belső borítóját Patrovits Tamás animációs filmrendező tervezte. Mint azt a Porontynak elmondta, a képet gyermekrajzok felhasználásával készítette.
Oszd meg másokkal is!
Mustra