Itt a gyerekcsináló mobiltelefon

Japán legnagyobb mobilszolgáltatója, az NTT DoCoMo olyan új telefont dobott piacra, mely csöngéssel figyelmezteti tulajdonosát a termékeny napokra. A pasztellszínű, textilmintás készüléknek meg kell adni a korábbi menstruációk időpontjait, ebből számítja ki a termékeny napokat.


A telefon három nappal peteérés előtt, majd a nevezetes napon is jelez. A mobiltársaság ugyanakkor felhívta előfizetőinek figyelmét, hogy a számítások a nők átlagos, 28 napos ciklusára épülnek, így a készülék tévedhet is.

Japánban mostanában mindenki azon aggódik, hogy fogy a japán: tavaly már csak 1,25 volt az ország termékenységi rátája, vagyis átlagosan ennyi gyermeket szül egy japán nő élete során. Egyébként Magyarország sem áll sokkal jobban: nálunk ez a szám 1,32.


A Momoko Ikuta által tervezett telefon termékeny napokat számoló naptára nem újdonság, jelenleg is több hasonló szoftver létezik mobiltelefonokra. A Menstral nevű, ingyen letölthető alkalmazás például a legtöbb Nokián és más telefonokon is fut, és zöld napokkal jelzi az ovuláció időpontját. A nem termékeny napok kék, a menstruáció időtartama pedig piros színű.

A nőknek szánt japán telefonban receptadatbázis is található, valamint egy pánikgomb, amit megnyomva csengeni kezd a telefon. Így kiváló ürügyet szolgáltat a felhasználónak arra, hogy kilépjen egy kellemetlen helyzetből, az érkező hívásra hivatkozva.
Oszd meg másokkal is!
Mustra