Blokkolás Hook kapitány hajóján

Pötyi majdnem ingyen mehetett be a Camponában található Pán Péter játszóházba, a játszó vezetője ugyanis egy éven alulinak gondolta. Elárultam neki, hogy másfél éves múlt, ezért kaptunk egy vonalkódos blokkot, amelyen jól látható volt a játékidő kezdete, így bármikor meg tudtam nézni, mióta is vagyunk ott.
A játszókban az ember hajlamos elveszteni az időérzékét, ez jó segítség lehet.

Pötyi már a bejáratnál kinézte magának a kedvenc színes kislabdáit, ahogy megszabadítottam cipőjétől (rutinosan zoknit adtam rá), szaladt is be velük játszani. Ezt nem nézte jó szemmel egy idősebb kisfiú és a szemem láttára rángatta el onnan a lányomat, aki fülsértő ordításba kezdett. Senki nem foglalkozott velünk, kénytelen voltam elővenni pedagógus énemet: - "Nem szép dolog bántani a kisebbeket" – csóváltam a fejem – "Neked sem lenne jó, ha egy nagyobb gyerek téged akarna megverni." - A kisfiú arrébb ment, de még búcsúzóul Pötyi fejéhez vágott egy kislabdát.

Klikk!


Pán Péter szigetén a Lurdy Kalandparkjához hasonló hálós mászókák foglalták el a hely nagy részét, Hook kapitány hajóját formázva. Ez is inkább nagyobb gyerekeknek való, de itt a kicsikre is gondoltak, a felfújható óriáscsúszda például pont annyira nagy, hogy Pötyi (felmászáskor némi segítséggel) tudott rajta csusszanni. A bébisarok neonszínekben pompázó babamászókáját nem akarta megunni, újra és újra felkapaszkodott rá. Nem aggódtam, hogy leesik: a puha borítású padló a nagyobb sérülésektől megóvta volna. Az oszlopokra szerelt szivacsok a rohangáló gyerekek védelmét szolgálták.

A felnőttek leülhetnek ugyan a szülősarokban az asztalok mellé, de innen a játszó hátsó része nem belátható. Ha a játszó egyedül dolgozó vezetője is a bejáratnál van, ő sem látja, ha a hátsó óriáscsúszdánál történik valami. Kávézás helyett ezért inkább követtem a porontyot a terepfelderítésben. Itt is talált kisautót, amit nyomban beüzemelt, nem is érdekelte a múltkor még annyira szeretett babakonyha. Távozáskor a blokkról a számítógép percre pontosan kiszámolta a játékdíjat.

Ahány játszó, annyiféle. Hiába hirdetik magukat a 0-12 éves korosztálynak, nem mindenhol fogunk tudni mit kezdeni a nagyon picikkel, a nagyobbaknak pedig csalódást okozhat, ha nem tudják kellőképpen kimozogni magukat. Azt is végig kell gondolnunk, mi célból keressük fel a játszót: gyermekmegőrzésre vesszük igénybe, vagy mi is ott szeretnénk maradni megfigyelni a gyermekeinket, játszani velük.

Nekünk legjobban az állatkerti játszó tetszett, nemcsak hatalmas mérete miatt, hanem mert a gyerekközpontúság mellett a felnőttek is otthon érezhetik magukat. Itt bármely korosztály kikapcsolódhat, köszönhetően a rengeteg jó minőségű játéknak, a kellemes hangulatú szülőmegőrzőnek és segítőkész, figyelmes alkalmazottaknak. Igaz, gyermekmegőrzést egyelőre nem vállalnak, de mint megtudtuk, közeli terveik között szerepel a szolgáltatás bevezetése is.

Pán Péter Játszóház

Campona, 1222. Budapest, Nagytétényi út 37-43. Telefon: 424-3199
1200 Ft/óra, nyitva minden nap 10-20-ig. Gyermekmegőrzés 3 éves kortól, ajánlott: 0-10 évesig. Szoptatóhelység, külön gyerekvécé van, büfé nincs, csak italautomata.
Oszd meg másokkal is!
Mustra