7. hét

Lehet, hogy hízol egy kicsit, lehet, hogy fogysz, mindkettő normálisnak számít. Ha azok közé a szerencsétlenek közé tartozol, akik a reggeli rosszulléttől szenvednek (ami gyakorlatilag bármilyen napszakban rád törhet), akkor érdemes vizet és kekszet készíteni az ágy mellé, hogy felkelés előtt vagy után legyűrj néhány falatot. Éhesen a hányinger is erősebb. Valószínűleg pisilned is gyakrabban kell mostantól, és éjjel is felébredsz arra, hogy ki kell menned. Próbálj minél többet pihenni, figyelj oda a szervezeted jelzéseire. Ha fáradt vagy, feküdj le korán, vagy tarts délutáni sziesztát, amennyiben van rá módod.

Az embrió már rizsszem méretű és gyorsan nő. Növekszenek a kezei és lábai, bár az ujjkezdemények még nem alakultak ki. Fejlődik az agy, elkezdenek kifejlődni a szemlencsék, az orrlyukak, a belek, a belső fül és a vesék kezdeményei.

A vetélések nagy része az első trimeszter során történik, tehát a terhesség első 12 hetében. Többnyire természetes szelekcióról van szó, a rendellenesen fejlődő embriókat taszítja ki magából az anyai szervezet. Mindenesetre drukkolj, hogy minden rendben legyen: a hetek múlásával egyre biztosabb lehetsz benne, hogy gyermeked lesz. Azért egyelőre még ne jelentsd be mindenkinek, nehogy elkiabáld a dolgot.

Előző hét - Következő hét
Oszd meg másokkal is!
Mustra