32. hét

A korábbi hetek ráncai lassan kisimulnak a gyereked arcán, fejét pedig egyre több haj fedi. Hossza már 42 centiméter, súlya pedig 1,7 kiló. Mozgása ezen a héten a legélénkebb, mostantól kicsit kevésbé rugdos majd. Érdemes magzatmozgási napló vezetésébe kezdened. Többnyire étkezés után szoktak tíz rúgást, ütést és egyéb mozgást számolni az anyukák, majd felírják, hogy ez mennyi időbe tellett. Más orvosok azt javasolják, naponta kétszer 1-1 órát szánjunk a számolásra (olyan időszakban, amikor mozog a gyerek), és az egy óra alatti mozgások számát jegyezzük fel, ez általában 10 és 50 közé esik. Ha egyik napról a másikra nagyon lecsökkenne, vagy nem is érzel mozgást, azonnal értesítsd az orvost.

Előző hét - Következő hét
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.