22. hét

A magzat közel 28 centis és több mint 40 deka. Szemhéja és szemöldöke már kialakultak, agya pedig gyors fejlődésnek indul. Ha fiút vársz, a heréi most kezdenek leszállni a hasüregből a herezacskókba. Orra is kezd emberi, vagy legalábbis csecsemőformát ölteni, ahogy kialakul benne a porc.

Mostantól egyre "terhesebbnek" érezheted a felszedett súlyt: már nem olyan egyszerű egy széken ülő ember és a fal között elslisszolnod, és hamarosan a közért forgókeresztjén is fennakadhatsz a növekvő pocakoddal. Próbálj tudatában lenni a változó testformádnak, és figyelni a környező akadályokra. Ha eddig nem tetted, cseréld le a magassarkú cipődet kényelmes, háromcentis sarkú cipőre - ez lehet elegáns, de egy futócipő is tökéletes viselet. Lényeg, hogy ne tudj elbotlani benne. Az is szerencsés lenne, ha mostantól már nem nagyon kényszerülnél hosszú álldogálásra vagy üldögélésre.

Előző hét - Következő hét
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.