18. hét

A méhed mostanára már csecsemőfejnyi méretűre nőtt, a gyerek pedig 14 centi és közel húsz deka. Az ultrahangvizsgálaton kiderülhet a neme – persze csak akkor, ha hajlandó megmutatni magát. Folytatódik a csontosodás folyamata, ujjbegyein pedig kezdenek kialakulni az egyedi minták, melyek majd az ujjlenyomatát adják. Ha kisfiút vársz, ezen a héten kezd kifejlődni a prosztatája.

Ezen a héten végzik a második genetikai ultrahangszűrést, amellyel tisztázni lehet az AFP eredményét. Megnézik, hogy épek-e a magzat belső szervei, gerince, koponyája, és elvégzik a szokásos méréseket: a fejkörméretet (HC), a combcsont hosszát (FL) és a fej-fenék távolságot (CRL) is lemérik.

Előző hét - Következő hét
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.