13. hét

A magzatod ezen a héten eléri egy Sport szelet súlyát, 25 grammot, és fejtetőtől fenékig mérve nyolc-kilenc centis. Lelkesen fickándozik a magzatvízben lebegve: egyelőre még rengeteg helye van. Elkezdenek fejlődni a hangszálai, az arca pedig egyre inkább emberi külsőt ölt, ahogy a szemei a feje oldaláról középre húzódnak, és a fülei is helyrekerülnek. Mája elkezd epét termelni, hasnyálmirigye pedig inzulint.

Nemcsak a melled nő, de a mellbimbód is megnagyobbodik és megsötétedik, a környékbeli erek pedig vastagabbá és sötétebbé válnak, kékségük áttűnik a bőrödön. A tested így készül a tejtermelésre és a szoptatásra. Elképzelhető, hogy ezekben a hetekben furcsa alhasi fájdalmakat érzel, ezt a méhedet tartó szalagok nyúlása okozza. Ha erős fájdalmat, görcsöket vagy vérzést tapasztalsz, mindenképpen fordulj orvoshoz, mivel ez a kezdődő vetélés jele is lehet.

Előző hét - Következő hét

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.