12. hét

Hurrá! Fellélegezhetsz: a második trimeszterbe érkeztél. Most már sokkal kisebb a vetélés kockázata, a terhesség kellemetlen tünetei pedig enyhülnek. A legtöbb terhes nő a második trimeszterben igazán jól érzi magát, tele van energiával, valósággal kicsattan a boldogságtól. Ha eddig babonából nem mondtad el a családodnak vagy a munkahelyeden, hogy mi a helyzet, most itt az ideje. Különben sem tudod már sokáig titokban tartani: a hasad, mely eddig főleg a felpuffadt belektől volt kicsit nagyobb a szokásosnál, mostantól lassú növekedésbe kezd. A bébi, akit mostantól már nem embriónak, hanem magzatnak hívunk, 5-6 centis és 14 gramm súlyú. Veséje már kifejlődött, úgyhogy ezentúl belepisil a magzatvízbe, mely háromóránként kicserélődik.

Előző hét - Következő hét

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.