11. hét

Gondolkozz el azon, hogy melyik kórházban, és melyik orvosnál szeretnél szülni. Maradsz az állami egészségügyben, vagy magánkórházat választasz, esetleg magán nőgyógyásznál, de állami kórházban szülsz? Megbízol a mostani orvosodban? Érdemes szülésznőt választani, de van, aki dúlát is szeretne maga mellett tudni. Kérdezd meg az ismerőseidet, nézz körül a fórumokon, hogy kiket ajánlanak. Lehet, hogy kicsit korainak tűnik a dolog, de érdemes gondolkozni rajta, hiszen most még van időd orvost váltani.

Mostanában esedékes első látogatásod a védőnőhöz, akitől megkapod a terheskönyvedet (valamint feltehetőleg a Kismama magazin azonos borítóval rendelkező próbaszámát is, a termékkapcsolás jegyében). Ebbe gyűjtheted ezentúl a védőnői és nőgyógyászati látogatások pecsétjeit: ahhoz, hogy anyasági támogatást kapj a szülés után, legalább négy pecsét kell. Ennél persze neked sokkal több lesz. A védőnőt szülés előtt te látogatod, szülés után pedig ő látogat téged, otthon. Vele tudod megbeszélni az apróbb problémáidat, tippeket ad gyomorégés, lábvizesedés és más panaszok ellen, végignézi és felírja magának a vizsgálataid eredményét, szóval figyelemmel követi a terhességedet, később pedig a gyerek fejlődését.

Az ultrahangon már látható két nagyobb gömb: a magzat feje és a teste, és néhány kisebb folt, ezek a kezei és lábai. Vicces nőgyógyászok szerint ez a Terminátor-állapot, a gyermek feje ugyanis pont úgy fest a képen, mint a Schwarzenegger által alakított robot fémkoponyája. Még mindig nagyon picike: négy centis és hét gramm súlyú.

Előző hét - Következő hét
Oszd meg másokkal is!
Mustra