Titkos kapcsolatok: kompenzálunk vagy boldogan élünk?

A titkos viszonyok hátterében a legtöbbször érzelmi labilitás áll, félelem attól, hogy szembesüljünk saját tökéletlenségeinkkel. Ha belső konfliktusainkat elfojtjuk, akkor ne csodálkozzunk, ha egy zűrös, ködös, bizonytalansággal teli kapcsolatban találjuk magunkat. A bolygók szerepe a párkapcsolatokban, 3. rész

1. rész - Megtudhatod, kivel leszel boldog!

2. rész - Mintha ezer éve ismernélek! - A karmikus kapcsolatok

Saját hibáinkat mindig a másikban látjuk

Mindenki ellensúlyoz valamit. Aki határozottnak látszik, az sokszor legbelül határozatlan. Aki komolynak mutatja magát, az lehet, hogy lelkében mélyen még gyermek. Bizonyos személyiségjegyeink valamilyen érzelmi trauma miatt blokkolódnak a tudatalattiban, így ezeket nem tudjuk teljes harmóniájukban, természetességükben megélni. A kompenzációk leggyakoribb forrásai az önértékelési problémák és az önbizalom hiánya. Amikor rágörcsölünk valamire, vagy elkezdünk félni valamitől, elmenekülünk a feladat elől, azért tesszük, hogy látszólag megóvjuk magunkat. Tökéletlenségeinket leginkább a párkapcsolatainkban látjuk és éljük meg.

A személyes horoszkópból jól feltárhatóak a miértek, és ezek lelki okai és összefüggései megérthetőek. Természetesen a horoszkóp teljes egészében való kifejtése adhat csak teljes képet önmagunkról, és kapcsolatainkról.

A Napjegy mutatja, hol ellensúlyozzuk gyengeségeinket

A Nap helyzete horoszkópunkban szimbolizálja általános pszichológiai karakterünket. Ahogyan a Nap energiája nélkülözhetetlen a létünkhöz, a stressz és a mindennapi problémáink leküzdéséhez szükséges energiát is belőle nyerjük. Éppen ezért a Nap helyzetéből már láthatjuk, mely területen kompenzálunk (például a 10-es házban a hivatásunkban, a 6-os házban a munkánkban, a 2-es házunkban a pénzzel stb.).

Érdemes még a Mars házhelyzetét is hozzávenni, mert azon életterületen fejtünk ki nagyobb energiát, leszünk aktívabbak, motiváltabbak. A belső stabilitásunk megteremtése nagymértékben összefügg a felelősségvállalással is (Szaturnusz).

Hold és önbizalom

A horoszkópunk Hold jegyállása múltbeli beállítódást jelez, amely szüntelenül ott munkálkodik bennünk, és meghatározza létünk azon körülményeit, amelyek szükségesek ahhoz, hogy otthonosan és jól érezzük magunkat a bőrünkben. Jegyhelyzete szabja meg, hogy milyen módon közelítünk az önbizalom kérdésköréhez, és, hogy az önkifejezés milyen módját kell választanunk ahhoz, hogy az egyéniségünket stabilnak érezhessük.

Például egy Ikrekben álló Hold, az élet változásaira gondolkodással és helyzetértékeléssel reagál, míg egy Bika Hold stabilitással, birtoklással, vagy egy Vízöntőben álló Hold elsősorban függetlenségével, különcségével vagy érzéketlenségével. Az elfojtásokra leginkább a vizes jegyek (Rák, Skorpió, Halak) hajlamosak, és ha ezekben a jegyekben, vagy házakban (4.,8., 12.) áll a Holdunk, különösen sérülékenyek és érzelmileg labilisak lehetünk. (Természetesen a kapott fényszögeket is figyelembe kell venni.)

Mire jó a titkos kapcsolat?

Titkos bujkálásra, titkos találkozókra, titkos viszonyokra nincs szüksége annak, aki fel meri vállalni önmagát, akinek nem a külvilágnak való (hamis) megfelelés az elsődleges, aki felelősséget tud vállalni saját életéért. A fel nem vállalt kapcsolatokban leggyakrabban a szépet, az örömtelit, a jót kapjuk a másiktól, nem kell konfliktusba keverednünk, nem kell szembesülnünk negatív tulajdonságainkkal, nem kell alkalmazkodnunk, és ameddig jól esik, addig (látszatra) mindenki profitál belőle, nincs felelősség.

A titoknak is megvan a varázsa, azonban ha valaki ilyen kapcsolatokat tart fenn hosszútávon, rengeteg érzelmi elfojtása van, és tudat alatt nem tud felnőni az egyenrangú kapcsolatokhoz: vagy azért mert túlságosan alárendelődik (önbizalom-probléma) vagy éppen ellenkezőleg, nem képes alárendelődni, alkalmazkodni.

Unod a titkos viszonyaid?

Ezek a kapcsolatok analógiásan kiválthatók, ha:

- megértjük belső félelmeinket, nagyobb önismeretre teszünk szert

- növeljük önbizalmunkat, nem ijedünk meg az érzéseinktől

- olyan partnert választunk, aki elérhető, de sokszor megfejthetetlen (titokzatos)

- művészi tevékenységbe kezdünk, pl. zene, rajzolás, színészet, írás, stb.

- megértjük az adok-kapok törvényét (Hold-Jupiter)

- őszintén szembenézünk önmagunkkal, titkainkkal.

Illúziók rabságában

A tökéletességre való törekvés, elvárásaink (Szaturnusz) ennek illúziói, idealizálása (Neptunusz) is megnehezíti egy normál kapcsolat kialakítását. Akinél ezek a hatások hangsúlyosak, kevésbé tudnak és akarnak szembenézni a valósággal, önmaguk realitásával, valódi képességeikkel, inkább túldimenzionálják önmagukat, a társadalmat, vagy az ideális partnert, akit sohasem fognak megtalálni. Ezek az illúziók (Neptunusz, Halak, 12-es ház) ugyanis pont arra jók, hogy egyrészt soha ne találjanak rá az igazira, és áldozatokká válhassanak, másrészről hogy ne kelljen a valóságban megtapasztalniuk valódi gyengeségeiket, negatív tulajdonságaikat.

Amikor képtelenek vagyunk bizonyos értékek mellett elköteleződni, akkor az üresség és értelmetlenség érzését éljük át. Amikor az emberek ezt az ürességet érzik, másoknál keresnek választ, így kompenzálnak. Válasz azonban sehol másutt nem található, mert a probléma valójában a személyen belül létezik: az akadályokat mi magunk állítjuk önmagunk elé.

Oszd meg másokkal is!
Mustra