A Vénusz megmutatja, hogyan varázsolsz el másokat

Ez a bolygó nem csak a szépséget, de a kellemes kapcsolatokat és a pénzügyeket is szimbolizálja. Az, hogy születési képletünkben hol áll, sokat elárul nem csak arról, milyen partnerhez vonzódunk, de arról is, hogyan viselkedünk a többi emberrel.

Hétvégén, augusztus 7-én a Vénusz belépett a Mérlegbe, amelyet az asztrológia több mint kétezer éve a bolygó által uralt jegynek tekint. Itt tartózkodik szeptember 8-ig, a Szaturnusz és a Mars mellett, az utóbbival szoros együttállásban augusztus 18-23 között.

A vágy még nem jelent tartós kapcsolatot

Amikor ez a két bolygó egymással kölcsönhatásba lép, sokkal inkább kerülünk szerelmes hangulatba, és ha a Vénusz és a Mars bolygók két ember (férfi-nő) születési képletében is összecsengnek, akkor aztán nem menekülhetünk el a mindent elsöprő szerelem elől. Azért a heves érzelmek mellett ne hagyjuk figyelmen kívül, hogy a kezdeti magnetikus vonzalom nagyon fontos, de ez még nem tesz tartóssá egy kapcsolatot. Ami vonz minket (Vénusz) nem biztos, hogy táplál (Hold) is.

Egy kapcsolat mélységeiről már nem a Vénuszunk és Marsunk fogja a legtöbb információt nyújtani, hanem sokkal inkább a Nap és a Hold. Ám a két előbbi bolygó megfelelő kölcsönhatása is nélkülözhetetlen egy harmonikus kapcsolatban. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy a nő számára a szerelem akkor kezdődik el, mikor érzi, hogy a férfi kérés nélkül érte cselekszik (Mars), a férfi számára, mikor elfogadják és értékelik erőfeszítéseit (Vénusz).

Mennyire függsz a külvilágtól?

Vajon elég vonzó vagyok? Kedvelnek az emberek? Szimpatikusnak találnak? Az öltözékem kellemes benyomást kelt az emberekben? Ha mi magunk nem lennénk teljesen tudatában valódi értékeinknek, és a külvilágra tett benyomásunknak, akkor a születési horoszkópunk Vénusz helyzete sokat segíthet ezeknek a kérdéseknek a megválaszolásában.

Sokan  borzasztóan vágyunk az örökös visszajelzésekre, az odafigyelésre. Klasszikusan a Mérleg jegy és ezáltal a Vénusz fejezi ki mennyire függünk a külvilágtól, mennyire vagyunk képesek kialakítani saját értékrendünket.

Meghatározza emberi kapcsolatainkat is

A tradicionális asztrológia a Vénuszt a szépséggel, a kellemes, kielégítő kapcsolatokkal és a pénzzel hozza összefüggésbe. A jó megjelenés és a magasabb kereset közötti közvetlen összefüggést több vizsgálat igazolja. Ha jól rá vagyunk hangolódva Vénuszi energiánkra, akkor automatikusan pozitív reakciókat váltunk ki az emberekből. Születési ábránk Vénusz helyzete elárulja, hogy hogyan bírjuk rávenni embertársainkat valamire, hogyan bűvöljük el őket, hogy előnyünk vagy hasznunk származzon belőle, hiszen ennek a bolygónak köszönhetjük személyes bájunkat és vonzerőnket.

Nem csak szerelmi kapcsolatnál fontos

A Vénusz és a Mars vizsgálata két ember születési képletében bármilyen kapcsolati típus esetén lehetséges. Például üzleti kapcsolatoknál felbecsülhetetlenül hasznos, ha a partnerek Mars állása harmonizál. Egy művész ember esetében a Vénuszok összeillősége sokkal meghatározóbb lesz, ugyanígy, ha házastársak anyagi összeillőségét vizsgáljuk, szintén szerencsés, ha a Vénuszuk harmonizál egymással.

Mutasd a Vénuszod!

Íme, milyen tulajdonságokat jelölhet a Vénusz a különböző jegyekben (a teljesség igénye nélkül):

Kos Vénusz: Gyors észjárás, impulzivitás, irányítás, vezető szerep megtartása jellemzi. Hiányozhat belőle a másik iránti mély szenvedély és a tartós érdeklődés.

Bika Vénusz: Sajátossága a humor, kellemes beszéd és énekhang, és a jó ízlés. Amit megszeret, azt el nem ereszti.

Ikrek Vénusz: Jellemző rá a könnyedség, szellemesség, viccelődés, flörtölés mélyebb érzelmek nélkül, szellemi nyitottság, tájékozottság.

Rák Vénusz: Szentimentális törődés, ami legtöbbször őszinte. Odaadó, empatikus, de oda kell figyelnie, hol a határ, hogy ne váljon mártírrá, és ne az érzelmek manipulálásával érje el, amit szeretne.

Oroszlán Vénusz: Nagyvonalúak, élvezik a luxust, a kényelmet. Olykor lusták. Szerelmesek a „drámai szerelem” ideáljába. Hatalmas és sérülékeny büszkeségük az élet minden területén megnyilvánul. A legenyhébb mellőzést is komoly sérelemnek vesznek. Pozitívan, bíztatóan hatnak másokra. Olykor színpadiasak lehetnek.

Szűz Vénusz: Okos, racionális, és gyakorlatias az észjárása. Érzelmeiben megbízható, nagy kockázatokat nem vállal, de ha mégis, aggodalmaskodik, és válságtervet készít, hogy mindenképp lássa a kiutat, nem ismeri a kudarc érzését. A rivaldafényt szívesen átadja másoknak.

Mérleg Vénusz: Figyelmes, udvarias, korrekt, békítő, diplomata. Kitűnő művész és stílusérzék jellemzi. Minden jegynél személyesebben érintik a dolgok, és bizony szörnyen reagál a személyét érintő elutasításra vagy kritikára. A becsület és az őszinteség központi érték számára. Borzasztóan sebezhető, nehezen viseli, ha valamivel igazságtalanul vádolják, különösen, ha hiányossággal vagy tisztességtelenséggel hozzák a nevét kapcsolatba.

Skorpió Vénusz: Karizmája és erotikus, magnetikus kisugárzása megmagyarázhatatlanul bűvöletbe ejt mindenkit. Kevésbé társasági ember, néha kifejezetten antiszociális.

Nyilas Vénusz: Vonzereje főként az eszében és magasröptű gondolataiban mutatkozik meg. Szereti a kalandokat, a játékokat. Jó prédikátor, szeret sokat beszélni az ideáljairól, amelyek elsősorban nem saját személyéről szólnak, hanem másokról, a világról megfogalmazott elméleteiről. Szeretettel ad tanácsot másoknak.

Bak Vénusz: Ambiciózus, érzelmekben óvatos, bizalmatlan és jó humorérzékéhez olykor szarkazmus, cinizmus társul. Nehezen tud spontán reagálni a dolgokra, mert nagy az önfegyelme. Büszke a jó hírnevére. A pénz boldogítja.

Vízöntő Vénusz: Intellektuális igénye nagy, az impulzív érzelmek helyett az eszmecseréket részesíti előnyben. Érzelmekben mindig vágyik az újszerű dolgokra, kísérletező, nyitott, és szellemes.

Halak Vénusz: Rendkívül segítőkész, hajlamos összekeverni a feltétel nélküli szeretetet az önfeláldozással.

Ha ismered a pontos születési időpontod,itt megtudhatod, melyik jegyben áll a Vénuszod.

Oszd meg másokkal is!
Mustra