Az ima tényleg segít legyőzni a haragot

Számos tanulmány bebizonyította már, hogy az imádkozás jó hatással van az ember lelkiállapotára. A legújabb szerint az ima ereje abban rejlik, hogy megváltoztatjuk a hozzáállásunkat a körülöttünk lévő világhoz.

Az Ohio Állami Egyetem kommunikáció és pszichológia szakos professzora, Brad Bushman szerint az emberek gyakran fordulnak imádsághoz, amikor negatív érzelmeik vannak, főleg amikor haragosak.

A professzor a társszerzője egy kutatásnak, mely kimutatta, hogy az ima már önmagában átformálja az emberek életszemléletét. Megváltoztatja a kommunikációjukat és érzelmi reakciójukat, ezért nem feltétlenül kell isteni beavatkozásnak történnie ahhoz, hogy jobban menjenek a dolgaik. „Felfedeztük, hogy az imádság valóban segít az embereknek megbirkózni a haragjukkal, mert másképp tekintenek a harag tárgyára, így megtartják a távolságot és könnyebben el tudják fogadni az okot, amely a dühöt kiváltotta” – mondta a professzor.

Ez volt az első kísérleti vizsgálat, mely a düh, az agresszió valamint az imádság összefüggéseit vizsgálta és kimutatható eredményekkel szolgált.

A tanulmány hamarosan a Personality and Social Psychology Bulletin nevű portálon olvasható  és nyomtatott formában is megjelenik.

Oszd meg másokkal is!
Mustra