Egy indiai guru és a kamerája Budapesten

Húsz évvel ezelőtt a kertjében nyugodtan pihenő spirituális útkereső Premananda azt a belső üzenetet kapta, hogy keresse fel és filmezze le az idős indiai mestereket, még mielőtt azok eltávoznának a földi világból.

November 28-án az EsoGuru és az Indian Ocean Film Festival közreműködése révén kerül sor a kritikusok körében nagy sikert aratott A megvilágosodás útjai – Az indiai mesterek bölcsessége (Blueprints for Awakening: Wisdom of the Masters) című film online ősbemutatójára, amit élő satsang - a guru és tanítványainak összejövetele követ a film spirituális rendezője, Premananda vezetésével. A Budapestről sugárzott rendezvény az egész világon látható lesz! Az esoguru.com spirituális események közvetítésére szakosodott internetes oldal több mint 70 országban közvetíti élőben a bemutatót.

A rendező egy videó kamerával és égető kérdésekkel felszerelkezve elkezdte felvenni a 16 kortárs indiai mesterrel készült, ritkaságszámba menő interjút, melyek megtalálhatók a filmen. A kérdések a spirituális utazás során felmerülő legfontosabb témák köré szerveződnek: megvilágosodás, önvizsgálat, a szellem és a világ természete.

Az előadás második felében az interneten keresztül a nézők a filmről éppúgy kérdezhetnek, mint saját, személyes spirituális útjukról. Az előadás mindazokhoz szól, akik belső késztetést éreznek, hogy megtudják, kik vagyunk és emberi lényként mi a dolgunk itt a Földön. Mindazoknak szól, akik valaha feltették maguknak a kérdést: „Ki vagyok én?”, továbbá azoknak, akik útmutatást várnak Bhagavan Sri Ramana Maharshi azon tanításához, hogy „légy, aki vagy”.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek