A jó párkapcsolat titka gyerekvállalás után

Időpont: 2017. október 12., 19.00 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ – Kupolaterem, 1124 Budapest, Csörsz u. 18.

A legtöbb férfi és nő, amikor úgy érzi, hogy megtalálta élete párját, élete szerelmét, gyakran „tíz centivel a föld fölött jár”. Mindketten boldogságot élnek át, hiszen valami olyasmi történik velük, ami nagyon jó számukra. Igyekeznek minél több időt együtt tölteni, adni és kapni egyszerre, egymásra figyelve programokat szervezni, beszélgetve egymást minél mélyebben megismerni. Kíváncsiak és nyitottak egymásra, tetszeni szeretnének egymásnak és vágyakat kelteni a másikban. Élvezik a kapcsolat adta lehetőségeket, többek között az intimitás és a szexualitás nyújtotta testi, lelki és érzelmi örömöket is. A kezdeti vonzalom, a „Se veled - se nélküled” időszakában vagy egy kicsit későbbi pillanatban megjelenik a gyermek utáni vágy. A vágyból valóság lesz. A gyermekre várakozás ideje páronként változó hosszúságú, de aztán egyszer csak betoppan a pár életébe az újszülött, a saját, ellentmondást nem tűrő igényeivel, szükségleteivel. Elvarázsoló és fárasztó és egyszerre.

A férfiből és nőből hirtelen apa és anya lesz, akik a saját szükségleteiket háttérbe helyezve a gyermekük szükségleteinek a kielégítőivé válnak. Nagyot fordul a világ a pár számára. A büszkeség, az öröm, a szeretet mellett megjelenhet a fáradtság, a kihasználtság, a kapcsolaton belüli elmagányosodás, a magára hagyatottság érzése. Már kevesebb téma és idő van a beszélgetéseikhez. Talán nem tetszenek annyira sem önmaguknak, sem egymásnak. Az intimitás, a szexualitás könnyen hátrébb sorolódik a fontossági listán. A szülők, mint férfi és nő elégedetlenebbek lesznek a kapcsolatukkal, eltávolodhatnak egymástól. Nehéz felismerni és kimondani, hogy a gyermek születése nemcsak pozitív, hanem kevésbé pozitív, sőt időnként negatív változásokkal is járhat. Ezek a következmények azonban természetesek és átmeneti ideig tartanak. Jó esetben. Akkor azonban, ha állandósulnak, vagy a természetes változások problémaként értelmeződnek, nehéz a pár tagjainak újra közelebb kerülniük egymáshoz.

Arról, hogy mit lehet tenni annak érdekében, hogy a gyermek születése után felbukkanó váratlan és negatív újdonságok ne állandósuljanak a pár kapcsolatában, az előadásban hallhat a tisztelt hallgatóság.

Jöjjön el és hallgassa meg Kozékiné Dr. Hammer Zsuzsanna pszichoterapeuta, klinikai szakpszichológus, család- és párterapeuta előadását!

Jegyeket itt vásárolhat!

Kapunyitás: 18.15-kor

a jo parkapcsolat titka 640x360 ok
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek