Kinek és mikor kell a pszichológus? A szakértő válaszol

A Szeret, nem szeret podcast mai adásában Csonka Balázs pszichológust kérdeztük arról, mikor van szükség pszichológus segítségére, és mire számíthat, aki terápiába megy.

Kinek és miért érdemes pszichológushoz járni? Mire számíthat az, aki elmegy pszichológushoz? Ki irányítja ezt a folyamatot: a kliens vagy a pszichológus? Mit csinál konkrétan egy szakember? Miért veszélyes az a hozzáállás, hogy a tüneteinket próbáljuk megszüntetni? Lehet-e bármit kezdeni azzal, aki nem akar segítséget kérni? Szeret, nem szeret podcastunk legújabb adásában Szabó Eszter többek között ezeket a kérdéseket tette fel vendégünknek, Csonka Balázs pszichológusnak. 

A beszélgetésben szó esik arról, hogy miért idejétmúlt elképzelés, hogy csak a bolondok járnak pszichológushoz, és miért nem tud annyit adni egy szerető barát, mint egy profi szakember. A podcastból kiderül az is, hogy kulturálisan bőven van mit tanulnunk erről a szakmáról, és hiába hisszük, hiába reméljük, a pszichológia nem lélekszerviz: itt kliensként nekünk kell dolgoznunk saját magunkon. Cserébe viszont a pszichológia nemcsak betegségeket gyógyít, nem a negatívról hoz fel nullába, hanem pluszokat is képes hozzáadni az élethez. A problémakezelésen túl tehát a pszichológia az önismeret mélyítésére, az önfejlesztési igényünk kielégítésére is tökéletesen használható. 

Ha most nincs kedved vagy időd podcastot hallgatni, de érdekel a téma, ne aggódj, mert ezt az adást a korábbiakkal együtt később is meghallgathatod a Szeret, nem szeret oldalon. Új részekkel rendszeresen jelentkezünk, addig is, ha kérdésed, véleményed vagy éppen témajavaslatod van, írj nekünk bátran a szeretnemszeret@divany.hu e-mail-címre. Ha pedig most inkább olvasnál valamit a témáról, akkor ebbe érdemes belefognod, ha pedig az érdekel, mikor érdemes otthagynod a pszichológusodat, ezt ajánljuk. 

Mentes Anyu szakácskönyvek

 

„A kevesebb több. A mentes jobb."

 

Nemes Dóra újságíró, a Mentes Anyu márka és közösség megálmodója, de mindenekelőtt kétgyerekes anyuka. Szakácskönyveiben kipróbált recepteket válogatott össze, amelyek az inzulinrezisztensek, cukorbetegek, vagy életmódváltók étrendjébe passzolnak.

A könyvekbe most betekintést nyerhetsz. 
Amit az online lapozgatóban megtalálsz:

  • Tartalomjegyzék
  • Előszó
  • Részlet Étrendem - Szarka Dorottya dietetikus kisokosából
  • + 1 recept is!

Mentes Anyu szakácskönyve 1+2 kedvező áron online rendelhető!

 

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra