Remek téli leves zellerből, ami így lesz luxusétel!

Szeretjük a gyorsan és könnyen összedobható leveseket, főleg, ha nem porból vagy ramentésztával készülnek. Ez pont egy ilyen: könnyű, hamar elkészül, és akár még az ünnepi menüsort is remekül elindítja.

Akár zöldségekkel és garnélával is díszítheted.
Akár zöldségekkel és garnélával is díszítheted.gerenme

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 közepes fej zeller felkockázva
  • 6 dl alaplé
  • 2 dl tejszín
  • 1 mk. barna cukor
  • ízlé szerint só, bors és szerecsendió
  • ízlés szerint a tetejére pörkölt mogyoró és szarvasgombaolaj
  • 1 kisebb darab alma felkockázva (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

1. A zellert és almát főzd puhára az alaplében 25 perc alatt. 

2. Turmixold krémesre, majd szűrd le. 

3. Forrósítsd össze a tejszínnel, és add hozzá az összes ízesítőt.

TIPP: Igazi luxusfogássá varázsolható mogyoróval és szarvasgombaolajjal, vagy szeletekre vágott, pirított karfiollal, amitől látványosabb lesz a tálalás és az ízélményt is fokozza.

 

kapcsolódó Még egy klassz karácsonyi menüsor az ünnepi finisre
Még egy klassz karácsonyi menüsor az ünnepi finisre

Még most sem késő kitalálni, mi legyen a menü.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Heti kedvenc receptünk: isteni, szaftos karaj tejszínnel, parmezánnal és fehérrépával

Ha valamit érdemes az utolsó cseppig kitunkolni néhány szelet friss bagettel, az ez a remek, sűrű, tejszínes finomság!

január19., 06:32

Olasz risonileves csirkével és rizstésztával – ezt készítsd el vacsorára!

A legfinomabb akkor lesz, ha nem sajnálod belőle a friss, olasz fűszereket.

január22., 06:24

Vegán január diétásan: isteni kuszkuszsaláta jó fűszeresen, aranymazsolával

Magában is laktató, de akkor is remek, ha egy nagy szelet vegán sajtot grillezel hozzá, vagy épp szejtánt rántasz ki mellé.

január12., 06:24

Olcsó, diétás és nagyon finom: édesburgonya-pörkölt magyarosan

Eheted barna rizzsel, kenyérrel, de akár tortillalapokba töltve is, minden változatában finom. Ha nem vagy vegetáriánus, néhány kolbászt is karikázz a raguba!

január9., 06:24

Heti kedvenc receptünk: palacsinta aszalt szilvás raguval és fahéjas tejföllel

A szilvás gombóc hangulatú palacsinta az egyik kedvencünk.

január24., 06:24

Olcsó, kiadós és finom: így készítsd el a nagyi retró puliszkáját

Sósan és édesen, tejjel és cukorral, sült hagymával és köretként is remek a kukoricakása, ami remekül variálható és nagyon kiadós fogás.

január17., 06:24

Mustra