Ezt az édesburgonya-curryt a vegán vendégek is szeretni fogják

Ez a gyors édesburgonyás ragu egy durumtészta tetején remek, de akár pirítósra melegítve vagy tortillalapokba töltve is érdemes kipróbálnod. Napon szárított paradicsommal és friss bazsalikommal klassz, olaszos hangulata lesz a fogásnak.

Nem vegán változatban baconnel érdemes készítened.
Nem vegán változatban baconnel érdemes készítened.haoliang

Hozzávalók 2 személyre

  • 3 nagy evőkanál olaj
  • 1 kisebb fej vöröshagyma apróra vágva
  • 3 nagyobb darab édesburgonya apróra vágva
  • 1 deci zsíros kókusztej
  • ízlés szerint só, bors, szerecsendió, kömény, csili
  • 1 tk. barna cukor
  • 4 darab aszalt paradicsom apróra vágva
  • 2 marék friss spenót
  • 1 marék fenyőmag
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a forró olajra a hagymákat és az édesburgonyát, majd néhány perc pirítás után mehet hozzá a sűrű kókusztej. Adj neki fedő alatt öt percet, vagy mérettől függően annyit, amennyi idő alatt a batáta megpuhul. Ha ezzel megvagy, egyszerűen melegítsd össze a többi hozzávalóval, és vedd le a tűzről a ragut. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek