Túrógombóc főzés nélkül – nálunk tökös-narancsos raguval készült

A pofi végeredményhez kockázd fel apróra a tököt, fűszerezd, süsd meg egy kis vajban, adj hozzá hámozott narancsot, és így készítsd el a ragut. Okos és időtakarékos verzióban pedig egy kevés narancslekvárt melegíts össze vajjal, tökpürével, és másodpercek alatt meglesz ugyanaz az élmény.

Ha bulira, gyerekeknek, vagy épp gyerekbulira készíted, természetes ételfestékkel színezheted a belsejét.
Ha bulira, gyerekeknek, vagy épp gyerekbulira készíted, természetes ételfestékkel színezheted a belsejét.Mila Naumova

Hozzávalók 3 személyre:

A raguhoz

  • 1 ek. vaj
  • 3 nagy ek. narancslekvár
  • 5 ek. sütőtökpüré
  • 1 darab bionarancs leve és héja
  • 0.3 dl. narancslikőr

A gombócokhoz

  • 25 deka túró
  • 25 deka zabkeksz összetörve
  • 1 ek. tejföl
  • 2 zacskó vaníliás cukor
  • 0.5 darab biocitrom leve és héja
  • 1 ek. porcukor
  • 1 mk.
Recept idők

Elkészítés:

A ragu hozzávalóit forrrósítsd össze egy serpenyőben, majd tedd félre – ennek a ragunak egyáltalán nem kell főnie. 

A gombócokhoz a kekszeket törd össze egy apírtógépben, majd ha ezzel megvagy, add hozzá a többi alapanyagot, és azokkal is dolgozd össze a gépben. Vizes kézzel formázz a keverékből golyókat, amiket akár így, csupaszon is tálalhatsz, de megforgathatod kókuszreszelékben, dióban, mandulalisztben vagy kakaóporban is. 

A legvégén a forró, narancsos raguval a tetején tálald. 

Ha bulira, gyerekeknek, vagy épp gyerekzsúrra készíted, természetes ételfestékkel (vagy céklalével) színezheted a belsejét. 

kapcsolódó 5 igazán különleges menüsor a karácsonyi asztalra
5 igazán különleges menüsor a karácsonyi asztalra

Különleges levesek, főételek és desszertek egyszerűen és gyorsan.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Fokhagymás szerecsendiós garnéla – lila burgonyából készült hercegnőburgonyával lesz a legkülönlegesebb

Nagyon látványos és szupergyorsan elkészíthető recept, amit akár hétvégén, akár az ünnepek valahanyadik napján is összedobhatsz. Ha lila színű burgonyából csinálsz mellé pürét vagy hercegnőburgonyát, nem dolgozol vele többet, mégis egy fenszi, különleges fogásnak tűnik majd a tányéron.

november24., 07:30

Barackos csirke téli fűszerekkel: ha szereted a különlegességeket ezt próbáld ki!

Egy gyors és nagyon finom ragu, amit azoknak ajánlunk, akinek nincs gondja az édes-sós kombinációval. Rizzsel, tésztával és zöldségkörettel is szeretni fogod.

december2., 12:52

Készítsd a fokhagymás kenyeret kalácsból – rengeteg olvadt sajttal még finomabb!

Most megmutatjuk a híres garlic bread leggyorsabban összeállítható és legfinomabb változatát. Ha sütőben készíted, olvassz rá sajtot, ha falatonként ennéd, ahogy mi, elég, ha reszelt parmezánt is keversz a fokhagymás vajhoz.

november26., 12:04

Három kedvencünk együtt: bacon-pesto-haloumi falatkák

Ez a remek hármas garantáltan a kedvenced lesz.

november29., 09:24

Ez a legegyszerűbb gombócrecept, amit édes és sós töltelékekkel is készíthetsz

A szilvás gombóc az az étel, aminek nem kell a cégér, a legjobb pedig az, hogy szilvát már egész évben kaphatunk, nem kell megvárni a szezonját sem.

2020. február19., 10:40

Könnyű és isteni gombabolognai, parmezánnal a tetején

Húsmentesen legalább olyan finom ez a fogás, mint a hagyományos változatban. Ha marad egy kevés ragu, másnap reggel kanalazd kenyérszeletekre, és készíts belőle egy olaszos melegszendvicset!

november25., 07:32

Mustra