Egy szelet kovásszal készült kenyér és kész is a vacsora.wsmahar
Hozzávalók 3 személyre
- 2 nagyobb darab hámozott paradicsom öszevágva
- 2 ek. paradicsompüré
- 9 deci alaplé
- 3 közepes darab burgonya felkockázva
- 1 darab fehérrépa felkarikázva
- 1 kisebb darab sárgarépa felkarikázva
- 20 deka marinált articsóka kissé öszevágva
- 2 ek. balzsamecet
- ízlés szerint só, bors, oregánó és friss bazsalikomlevelek
- 15 deka főtt fehérbab
Elkészítés:
A hámozott paradicsomot kockázd fel, forgasd meg a balzsamecetben, és tedd félre.
Az alaplében főzd meg a répát és a burgonyát mérettől függően legalább 20 perc alatt, közben fűszerezd is ízlés szerint. Ha ezzel megvagy, mehet hozzá a paradicsompüré, a bab, majd sorban minden kimaradt alapanyag. A hámozott paradicsommal, articsókával és sajttal a közepén tálald, de ezeket elég, ha csak tálaláskor halmozod a leves közepére.