Toszkán leves articsókával és parmezánnal – ezt fél óra alatt összedobod

Ha szereted az olasz fogásokat, de spórolnál a szénhidrátokkal, akkor neked találták ki ezt a remek, zöldséges levest. Azt nem állítanánk, hogy a burgonyás finomságból teljesen hiányoznak majd a kalóriák, de semmi pasta, semmi pizza, csak rengeteg zöldség és kétféle sajt adja a leves gerincét, így nyugodtan mehet a házi szakácskönyv egészséges receptek fejezetébe.

Egy szelet kovásszal készült kenyér és kész is a vacsora.
Egy szelet kovásszal készült kenyér és kész is a vacsora.wsmahar

Hozzávalók 3 személyre

  • 2 nagyobb darab hámozott paradicsom öszevágva
  • 2 ek. paradicsompüré
  • 9 deci alaplé
  • 3 közepes darab burgonya felkockázva
  • 1 darab fehérrépa felkarikázva
  • 1 kisebb darab sárgarépa felkarikázva
  • 20 deka marinált articsóka kissé öszevágva
  • 2 ek. balzsamecet
  • ízlés szerint só, bors, oregánó és friss bazsalikomlevelek
  • 15 deka főtt fehérbab
Recept idők

Elkészítés:

A hámozott paradicsomot kockázd fel, forgasd meg a balzsamecetben, és tedd félre. 

Az alaplében főzd meg a répát és a burgonyát mérettől függően legalább 20 perc alatt, közben fűszerezd is ízlés szerint. Ha ezzel megvagy, mehet hozzá a paradicsompüré, a bab, majd sorban minden kimaradt alapanyag. A hámozott paradicsommal, articsókával és sajttal a közepén tálald, de ezeket elég, ha csak tálaláskor halmozod a leves közepére.

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?

Érdekességek