Könnyű és isteni: fokhagymás pulykahússal töltött karalábé

A töltött karalábé az a fogás, ami akkor is remekül sikerül, ha egy kicsit egészségesebb változatát dobjuk össze. Mi már próbáltuk rizstejszínnel és kamuhússal is – úgy is remek volt, hát még ebben a könnyű, pulykás-barna rizses változatban!

Ha szereted a kaprot, abból is adj hozzá.
Ha szereted a kaprot, abból is adj hozzá.AniHobel

Hozzávalók 2 személyre

  • 4 nagyobb karalábé
  • 3 deci alaplé
  • 2 deci tejszín
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 tk. cukor
  • 30 deka darált pulykahús
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 csapott ek. liszt
  • 1 kisebb csokor friss petrezselyem a tetejére
  • 0.5 zacskó előfőzött rizs
  • 1 ek. tejföl
  • 0.5 darab tojás enyhén felverve
Recept idők

Elkészítés:

A rizst párold meg, majd add hozzá a húst, tojást és ízesítsd a keveréket. A karalábékat vájd ki és töltsd meg a húsos keverékkel, majd az alaplében, fedő alatt kis lángon párold egy fél órán át. Ha szükséges, pótold közben a folyadékot egy kis vízzel, majd a karalábék kivájt közepét is add hozzá, és 10 percet adj a karalábéknak így is. Ezek után vedd ki a fejeket, sűrítsd be a keveréket a liszttel elkevert tejszínnel és tejföllel, majd ezzel a tejszínes mártással a tetején tálald a karalábéfejeket. 

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek