Hozzávalók 2 személyre
- 4 nagyobb karalábé
- 3 deci alaplé
- 2 deci tejszín
- ízlés szerint só, bors
- 1 tk. cukor
- 30 deka darált pulykahús
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 csapott ek. liszt
- 1 kisebb csokor friss petrezselyem a tetejére
- 0.5 zacskó előfőzött rizs
- 1 ek. tejföl
- 0.5 darab tojás enyhén felverve
Elkészítés:
A rizst párold meg, majd add hozzá a húst, tojást és ízesítsd a keveréket. A karalábékat vájd ki és töltsd meg a húsos keverékkel, majd az alaplében, fedő alatt kis lángon párold egy fél órán át. Ha szükséges, pótold közben a folyadékot egy kis vízzel, majd a karalábék kivájt közepét is add hozzá, és 10 percet adj a karalábéknak így is. Ezek után vedd ki a fejeket, sűrítsd be a keveréket a liszttel elkevert tejszínnel és tejföllel, majd ezzel a tejszínes mártással a tetején tálald a karalábéfejeket.