Spenótos csicseriborsó-saláta sült fokhagymával

Ha te is szereted a csicseriborsót, akárcsak a spenótot és minden olyan ételt, amik napközben nem nehezítenek el, jó hírünk van. Ez a fogás remekül laktat, mégsem tör majd rád utána a kajakóma.

Melegen, raguként is finom egy kevés sáfrányos rizzsel.
Melegen, raguként is finom egy kevés sáfrányos rizzsel.vaaseenaa

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 marék friss spenót
  • 30 deka csicseriborsó megfőzve
  • 1 nagyobb fej fokhagyma
  • ízlés szerint olívaolaj, só, bors, őrölt kömény
  • 0.5 darab citrom leve és héja
  • 30 deka sült csirkemell felcsíkozva
  • 1 ek. vaj
Recept idők

Elkészítés:

A fokhagymát vágd félbe, olajozd meg kissé, sózd és borsozd, majd alufóliában süsd meg 40 perc alatt. Közben süsd meg a húst egy kontakgrillben és csíkozd fel. Ha ezzel megvagy, nyomkodd ki a fokhagyma belsejét, add hozzá a csicseriborsóhoz, majd egyszerűen forgasd össze a többi alapanyaggal, melegítsd össze egy kevés vajon, és alaposan fűszerezd meg. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek