Parmezános-baconös rizottó cukkinivel: isteni fogás, ami után alig kell mosogatnod

A rizottó annyiban szakácsbarát fogás, hogy cserébe azért, hogy folyamatosan kevergetned kell, mert csak akkor lesz igazán krémes, rengetegféleképpen variálható és egyetlen nagyobb serpenyőben elkészül, így a mosogatás is gyorsan megvan utána.

Ha nem ragaszkodsz ehhez a színhez, a sáfrányt akár el is hagyhatod.
Ha nem ragaszkodsz ehhez a színhez, a sáfrányt akár el is hagyhatod.Karisssa

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 bögre rizottórizs (hagyományos, 2,5 decis)
  • 1 nagy ek. puha vaj
  • 2.5 bögre alaplé
  • 1 deci fehérbor
  • 10 deka bacon felkockázva
  • 10 deka parmezán lereszelve
  • 20 deka cukkini lereszelve
  • ízlés szerint só, sáfrány és frissen tört zöldbors
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd a rizst a zsiradékon kis lángon 5 percen át, majd add hozzá a bort, és hagyd elfőni újabb 5 perc alatt. Ezek után folyamatos kevergetés mellett kisebb adagokban hozzáadva keverd bele az alaplevet, így lesz igazán krémes. Fűszerezd ízlés szerint.

Ha a rizs megpuhult, el is készültél a felével. Egy másik serpenyőben pirítsd össze 7-10 perc alatt a szalonnát és a cukkinit, majd a parmezán társaságában egyszerűen keverd az elkészült rizottóhoz. 

Terjed-e a koronavírus a rendelt ételekkel vagy a boltban összefogdosott gyümölcsökkel? Terjed-e a koronavírus a rendelt ételekkel vagy a boltban összefogdosott gyümölcsökkel?

A szakemberek szerint fontos az óvatosság, de nem a főtt ételek és a gyümölcsök jelentik a legnagyobb veszélyt.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Spenótos-citromos rizottó – a tökéletes nyári fogás

Ha húst vagy halat is ennél mellé, egy szelet fokhagymás csirkemell vagy halszelet éppen elég. Könnyen összedobható és gyors nyári fogás, ami a citromtól lesz igazán izgalmas.

2021. május29., 10:24

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Három kedvencünk együtt: bacon-pesto-haloumi falatkák

Ez a remek hármas garantáltan a kedvenced lesz.

2021. november29., 09:24

Nyári rizottó hallal és lime-mal

A rizottó készítését érdemes megtanulnod, mert parmezánnal, szarvasgombával, spárgával vagy aszalt paradicsommal ízesítve is nagyon finom lesz. Ahogy ez a halas változat is, amit nyári hangulatban, egy kis lime-mal a tetején készítettünk el.

2021. június22., 10:24

A rizottó zöldborsóval is finom, mi pecorino sajttal és egy kevés tejszínnel dobtuk fel

Egy kevés fehérbor, jó sok vaj és egy nagy adag zöldségalaplé, és máris tökéletes lesz a rizottód, főleg, ha nem mulasztod el folyamatosan kevergetni, hogy igazán krémes legyen a végeredmény.

2021. május6., 12:52

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek