Gyors vacsoratipp: az olaszok citromos tésztája parmezánnal és vajjal a legfinomabb

Az olaszok nagyon szeretik az egyszerűen összeállítható tésztákat, és mi ennek csak örülni tudunk.

Szarvasgomba-forgácsokkal és frissen sült garnélával is szeretjük.
Szarvasgomba-forgácsokkal és frissen sült garnélával is szeretjük.alle12

Hozzávalók 2 személyre

  • 30 dkg bármilyen olasz száraztészta
  • 1 kisebb darab biocitrom leve és héja
  • 1 nagy ek. puha vaj
  • ízlés szerint só és frissen tört zöldbors
  • 1 nagy ek. mascarpone
  • 15 dkg reszelt parmezán
  • 2 ek. zöld olíva
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a tésztát lobogó, sós vízben, majd szűrd le. A vajat egy nagyobb serpenyőben melegítsd fel, keverd hozzá a tésztát egy fél merőkanálnyi főzőlével együtt. Ehhez mehet az összes szükséges hozzávaló. Kapjon egy nagy keverést, és már tálalhatod is. 

Ha a citromos változat elkészült, feldobhatod füstös paprikaszósszal, marinált articsókával, gombával, olívabogyóval vagy napon szárított sonkafalatokkal. Mondanunk sem kell, hogy egy frissen gyúrt, házi tagliatelle lesz a legtökéletesebb hozzá.

(Bár a hagyományos recept nem írja, de nálunk plusz mascarponéval, zöld olívával és zöldborrsal készül, szerintünk így a legfinomabb!)

Mik a profi séfek kedvenc egyszemélyes fogásai? Kedvenc Michelin-csillagosaink elárulták Mik a profi séfek kedvenc egyszemélyes fogásai? Kedvenc Michelin-csillagosaink elárulták

Mit esznek a legmenőbbek, a legnagyobbak, a profik, a szakácsok, a séfek, ha csak maguknak főznek? Most kiderül.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Őszi tészta sült hagymával, párolt almával és fehér kolbásszal

Nagyon különleges, de isteni fogás, amiben nem kell megijedned egy kevés ropogós diótól. Az illatos pirított csonthéjas remekül illik a tetejére, és ha bevállalósabb vagy, akár az almakockák is jól illenek mellé.

2021. szeptember27., 10:24

Tészta csípős garnélával és paradicsommal

Ez a fogás akkor is remek, ha csak egy nagyon kevés garnéla van otthon. Ha pedig szeretnéd egészségesebbé varázsolni, akkor tálalás előtt egy jó nagy darab avokádót kockázz a tetejére.

2021. augusztus29., 12:52

Ramentészta új szinteken, gyors, csirkés változatban

Szeretjük a rament, mert egy kis forró vízzel pillanatok alatt ehető fogás válik belőle, a fantázia már csak ahhoz kell, hogy az ember kitalálja, mivel is érdemes ízesíteni és megpakolni a tetejét. Ha megkóstolnád egy kicsit magyaros hangulatban, ez lesz a neked való fogás.

2021. szeptember19., 12:52

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

2022. február21., 10:08

Ez az olaszos-paradicsomos csirke cukkinitészta tetején is tökéletes

Annyira tele van gazdag aromákkal, hogy akár diétás cukkinitészta, akár karfiolrizs mellett tálalod, akkor sem érzed majd kompromisszumosnak ezt a gyors vacsorát.

2021. szeptember12., 10:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek