Hozzávalók
- 25 deka vaj
- 25 deka puha marcipán
- 30 deka cukor
- 1 mk. só
- 1 mk. mandulakivonat
- 4 darab tojás
- 15 deka mandulaliszt
- 1 rk. sütőpor
- 10 deka mandulaliszt
- 3 darab érett körte apróra vágva
- 5 deci vörösbor
- 1 darab vaníliarúd
- 1 kis kanál kardamom
Elkészítés:
A borban a cukor felével főzd puhára a körtéket 30 perc alatt a vaníliarúd mellett, majd ha kihűlt, vágd apóra vagy vékony szeletekre. Akár egészben is hagyhatod, úgy is nagyon látványos, csak kevésbé kényelmes a szeletelése.
A vajat a marcipánnal keverd krémesre egy aprítógépben, majd add hozzá a tojásokat és a mandulakivonatot, és úgy is keverd el alaposan. A száraz hozzávalókat dolgozd el egymással, és gyúrd azt is a tészta alapjához.
Öntsd egy tepsibe, szórd meg a körtekockákkal (vagy -szeletekkel), majd 170 fokon 35-45 perc alatt süsd készre. A maradék cukros borból fél óra alatt sűrű szirupot tudsz fűzni a tetejére.