A tökéletes hétvégi desszert: marcipános-körtés süti

Miért nem használjuk többször a marcipánt a házi desszertekhez? Ez a remek alapanyag leginkább a téli édességekhez illik: isteni lesz gesztenyével, meggyel és almával, de nyári hangulatban, egy citromos kevert sütiben is érdemes kipróbálnod.

Csokis és kardamomos tésztával is nagyon finom.
Csokis és kardamomos tésztával is nagyon finom.kajakiki

Hozzávalók

  • 25 deka vaj
  • 25 deka puha marcipán
  • 30 deka cukor
  • 1 mk.
  • 1 mk. mandulakivonat
  • 4 darab tojás
  • 15 deka mandulaliszt
  • 1 rk. sütőpor
  • 10 deka mandulaliszt
  • 3 darab érett körte apróra vágva
  • 5 deci vörösbor
  • 1 darab vaníliarúd
  • 1 kis kanál kardamom
Recept idők

Elkészítés:

A borban a cukor felével főzd puhára a körtéket 30 perc alatt a vaníliarúd mellett, majd ha kihűlt, vágd apóra vagy vékony szeletekre. Akár egészben is hagyhatod, úgy is nagyon látványos, csak kevésbé kényelmes a szeletelése.  

A vajat a marcipánnal keverd krémesre egy aprítógépben, majd add hozzá a tojásokat és a mandulakivonatot, és úgy is keverd el alaposan. A száraz hozzávalókat dolgozd el egymással,  és gyúrd azt is a tészta alapjához. 

Öntsd egy tepsibe, szórd meg a körtekockákkal (vagy -szeletekkel), majd 170 fokon 35-45 perc alatt süsd készre. A maradék cukros borból fél óra alatt sűrű szirupot tudsz fűzni a tetejére. 

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek