Kellékfegyverrel okozott halált Alec Baldwin egy forgatáson

Állítólag véletlenül sült el a fegyver.

Alec Baldwin október 21-én lelőtt egy operatőrt, és egy rendezőt új filmje, a Rust forgatásán Új-mexikóban. Az áldozatok, a western film operatőrhölgye, (lásd a lenti képen) Halyna Hutchins (42) és rendezője, Joel Souza (48).

Hutchinst helikopterrel szállították az albuquerque-i Új-Mexikói Egyetem Kórházába, ám belehalt sérüléseibe. Souzát a Santa Fe-i Christus St. Vincent Regionális Egészségügyi Központban kezelik – közölték a hatóságok.

Az ukrán származású Hutchins korábban oknyomozó újságíróként dolgozott európai dokumentumfilmeken, nagyjátékfilmekben operatőrként 2018-tól volt jelen.

Jelenleg is tart a tanúkihallgatás. A részletek egyelőre nem tisztázottak.

Alec Baldwin a western drámának főszereplője ugyanakkor társproducere is. A Rustban, ami egy XIX. századi western, Baldwin egy törvényen kívülit játszik, akinek unokáját egy vétlen gyilkosság miatt elítélik, bebörtönzik és kötél általi halálra ítélik, Rust pedig Kansasba utazik, hogy megszöktesse. A filmet a tervezett 2020-as kezdéssel ellentétben csak idén októberben tudták elkezdeni.

Alec Baldwint az eset után a szemtanúk összetörten látták nyilatkozni és tanúvallomást tenni, egyelőre csak kihallgatták, vádat nem emeltek ellene. A sztár egyik korábbi Instragam bejegyzésében, úgy körülbelül egy hete boldogan posztolt a forgatásról, a fotó teljes szettben ábrázolta a stábot a Fante Fe-i forgatási helyszínen.

Az olyan incidensek, mint ez, rendkívül ritkák, mindazonáltal nem ismeretlenek. Az Egyesült Államokban gyakran használnak valódi lőfegyvereket a forgatásokon, igaz, azok jobbára vaktöltényekkel vannak megtöltve, villanást és durranást okozva. Mint ismeretes, 1993-ban Brandon Lee – a néhai harcművész-sztár, Bruce Lee 28 éves fia – egy forgatáson lelte halálát, miután véletlenül lelőtték egy kellékfegyverrel a Holló című filmben.

Oszd meg másokkal is!
Mustra