Heti kedvencünk: sült karfiol édesen és csípősen, narancsos mázzal

Az ünnepek után nagyon szeretjük a könnyű recepteket, és azzal sincs bajunk, ha egyáltalán nem szerepel a nevükben a saláta szó. Ez a finom, karfiolos fogás kevés kalóriát tartalmaz, és csak egy nagy adag párolt rizst kell főznöd mellé!

Csípősen a legfinomabb.
Csípősen a legfinomabb.from_my_point_of_view

Hozzávalók 2 személyre

A karfiolhoz

  • 1 kisebb fej karfiol rózsáira szedve
  • 1 kisebb bögre liszt
  • ízlés szerint só és frissen tört bors
  • 1 darab tojás
  • 1 kis pohár sör
  • 1 nagyobb mk. cukor

A mázhoz

  • 1.5 dl. ketchup
  • ízlés szerint paprika, só, bors, csili, gyömbér, fokhagymapor
  • 1 nagy ek. méz
  • 4 ek. szezámolaj
  • 2 darab narancs leve és héja
  • 1 tk. rizsborecet
  • 3 ek. szójaszósz
  • 1 ek. pirított szezámmag
  • 1 csapott ek. keményítő
Recept idők

Elkészítés:

1. A máz hozzávalóit rázd össze alaposan, majd kis lángon forrald össze, amíg besűrűsödik.

2. A karfiolt egy zöldségpárolóban 8-10 perc alatt párold készre.

3. Keverj tésztát a lisztből, cukorból, tojásból annyi sör hozzáadásával, amennyivel a nokedlinél kicsit hígabb tésztát kapsz.

4. Sózd alaposan a karfiolokat, majd forgasd meg a tésztában. 

5. Csöpögtesd le, és bő, forró olajban 6-8 perc alatt süsd készre. Még melegen forgasd meg a mázban. 

 

kapcsolódó Karaj, tarja, dagadó - sertésügyi alapok
Karaj, tarja, dagadó - sertésügyi alapok

Roskadásig vannak a hentespultok, te meg csak nézel, hogy mit vegyél vacsorára? Az addig oké, hogy hús. De sertés, marha, kacsa, pulyka vagy csirke? És milyen része? Miből készül a pörkölt, a gulyás, a sült hús vagy éppen a kocsonya?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Mikrós, mini csokitorta 3 perc alatt – egy nagy kanál mogyorókrémmel a tetején a legfinomabb!

Ha egyszemélyes desszertre vágysz, éppen elég egy mikrós bögresüti. Ha pedig igazán finomra szeretnéd készíteni, a Nutella mellé egy kevés tejszínhab is kerüljön a tetejére.

február10., 06:24

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

február22., 10:08

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

február16., 06:24

Mutatjuk a legújabb kedvenced: csirkés wrap mogyorószósszal

Annyira finom és olyan egyszerű ez a fogás, hogy legszívesebben egész nap ezt falnánk!

február12., 06:24

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

február24., 11:12

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

február18., 10:08

Mustra